Настільна версія
мова | язык

Золотого ведмедя Берлінале отримала картина братів Тавіані

20 Лютого, 01:50

Поділитися:

Золотого ведмедя 62-го Берлінського кінофестивалю виграла картина Цезар повинен померти, знята братами Паоло і Вітторіо Тавіані, передає в суботу Agence France-Presse.

Знятий у документальній манері фільм Тавіані, в якому чергуються чорно-білі і кольорові кадри, розповідає про постановку п'єси Шекспіра Юлій Цезар у римській в'язниці суворого режиму.

Приймаючи нагороду, Вітторіо Тавіані зачитав список ув'язнених, які брали участь в зйомках. Паоло Тавіані заявив, що присвячує Золотого ведмедя їм, і нагадав, що навіть ув’язнений з довічним терміном залишається людиною.

Срібного ведмедя за кращу режисуру удостоївся німецький режисер Крістіан Петцольд за фільм Барбара, в якому розповідається про лікаря, яка заслана в провінцію за спробу втекти з НДР на Захід.

Срібного ведмедя за кращий сценарій вручили датській стрічці Королівський роман, що заснована на реальних подіях.

Гран-прі журі присуджено угорському режисеру Бенсу Флігафу за драму Тільки вітер про серію вбивств циган в Угорщині в 2008 і 2009 роках.

Кращим актором журі назвало данця Міккеля Фольсгаарда, який зіграв божевільного данського короля Крістіана VII в Королівському романі.

Нагороду за кращу жіночу роль отримала конголезька актриса Рейчел Мванза, що дебютувала в канадській військовій драмі Відьма війни.

Нагадаємо, 62-й берлінський кінофестиваль відкрився 9 лютого 2012 року. У конкурсній програмі брали участь 18 фільмів.
Помилковий заголовок — Pjkjnjuj dtlvtlz <thksyfkt jnhbvfkf rfhnbyf ,hfnsd Nfdsfys

20 Лютого, 01:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День довкілля України

Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Зосим, Йосип (Йосиф)