Настільна версія
мова | язык

Українці прослуховують одне одного китайськими "мишками" з мікрофонами

16 Березня, 02:38

Поділитися:

СБУ звертає увагу на збільшення в країні кількості злочинів, пов'язаних із незаконним збиранням інформації. Українці за допомогою найновітніших технічних засобів прослуховують та відстежують одне одного, йдеться в сюжеті ТСН.

Працівники спецслужби "комплектуються" жучками та іншими спеціальними технічними засобами для зняття інформації в 30 українських підприємствах. На відміну від них, пересічні українці мають змогу замовляти на чорному ринку набагато ширший перелік спецзасобів – переважно з доставкою прямісінько з Китаю. Серед вилучених співробітниками правоохоронних органів пристроїв є досить оригінальні шпигунські конструкції.

Наприклад, зовні респектабельний годинник, який насправді є аудіо-відео реєстратором із дуже непоганими характеристиками. Або GSM -мікрофон, який закамуфльований під комп'ютерну мишку. Щороку такого добра, кажуть слідчі Служби безпеки, в Україні лише більшає. "Пересічна людина не здогадується, навіть, що її записують! Рузумієте? В цьому – ну – соціальна небезпека цих пристроїв! Людина ніяк, ні по яким параметрам цього визначити не може", - каже судовий експерт Олександр Гуменський. Шпигунськими атрибутами переважно цікавляться приватні детективи і бізнесмени, але свої питання за допомогою таких приладів навчилися вирішувати й звичайні громадяни. Хоча законом це суворо заборонено – неможна навіть купувати чи зберігати пристрої для прослуховування. "Використовувати СТЗ на території держави мають право лише виключно суб'єкти оперативно-розшукової діяльності", - наголошує заступник керівника відділу СБУ Олексій Цимбалюк.

Тенденція останнього часу: прослуховування телефонів та відстеження кореспонденції власних співробітників – охоронними підрозділами приватних корпорацій. У СБУ запевнили: це – стовідсотковий злочин! "Так, мають право. Мають право на законних підставах – якщо отримають дозвіл суду на це. А якщо не отримують, значить, це злочин!", - підкреслив керівник головного слідчого управління СБУ Василь Климук. Всього за минулий рік до судів потрапило понад 100 кримінальних справ, а 1500 спецзасобів правоохоронці вилучили як речові докази. Більше сотні осіб за незаконне зняття інформації сіли за ґрати.

Помилковий заголовок — Erhfїyws ghjcke[jde.nm jlyt jlyjuj rbnfqcmrbvb @vbirfvb@ p vsrhjajyfvb

16 Березня, 02:38

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій