Настільна версія
мова | язык

Краса та гордість Львова

20 Червня, 00:08

Поділитися:

Євро-2012 запросило до нашого міста чимало туристів-фанатів. Голландці, португальці, німці та поляки гуляють львівськими вулицями, частуються особливою галицькою кавою, шоколадом, дегустують десятки сортів пива. Іноземці милуються видами міста з вежі ратуші та Високого Замку, катаються на чудо-поїзді, та водять козу колоритними кнайпами.

Звичайно, у Львові чимало культурних та архітектурних перлин, знаних в усьому світі. Проте, є й такі, які розсекречуються лише за допомогою мешканців столиці Галичини – це маленькі вулички, заховані від туристичного ока, дахи старовинних будинків, архітектурні та історичні пам’ятки, скульптури, затишні кав’ярні, антикварні крамнички, особливі рідкісні дерева у парках.

Оскільки сьогодні ми – одні з господарів футбольного чемпіонату і приймаємо у себе фанів із інших країн, то як справжні львівські ґазди та ґаздині хочемо розважити гостей якнайкраще. Тому знайомимо їх не лише зі знаними за путівниками визначними місцями, але й із потаємними, і від цього не менш прекрасними, куточками культурної столиці України.

До слова: сайт lviv2012media.com подає перелік визначних місць, які користуються найбільшою популярністю серед туристів. Його склали, проаналізувавши результати опитування гостей міста та запитів від іноземців до Туристично-інформаційного центру. Отже, іноземцям радять відвідати – театр Опери та балету, пл. Ринок, Личаківський цвинтар, собор Св. Юра, катедральний костел та каплицю Боїмів, італійський дворик, Домініканський собор, Вірменський катедральний собор і парк “Високий Замок” .

Сьогодні “Пошта” запитує у читачів, куди б вони запросили свого гостя, щоб передати дух нашого міста?

Марічка Крижанівська, тележурналіст, редактор рубрики "Культура":

- Найперше гостей поводила б по театрах, бо Львів - це насамперед культурне місто. Звичайно, їм би вартувало побачити Оперний театр. А задля контрасту повела б у театр ім. Леся Курбаса, де є ультрасучасна драматургія і де можна побачити ту ж саму "Лісову пісню" Лесі Українки у такій постановці, яка просто підніме волосся на голові. Впевнена, що у кожного залишаться шалені враження.Поводила б і по музеях, але цікавих, оригінальних та інтерактивних. Наприклад, в історичний музей, де зараз відбувається виставка історичних музичних інструментів, на яких, до речі, можна навіть спробувати пограти. Гості мають побачили, що ми не просто зберігаємо експонати, а вони "живуть" та пропагують нашу культуру.Запросила б гостей прогулятися по старих вуличках, але не тих, які не входять в основну туристичну програму, а двориках, де можна зустріти львівських пань, які не дозволять собі влітку вийти з дому без капрон чи капелюшків. А ще завела б на вечірки, де львівська молодь сидить та слухає гру на гітарі.

Назар Савко, співак, фіналіст вокального шоу "Голос країни":

 - У Львові є дуже затишний і мальовничий парк Погулянка, куди прямують на прогулянку закохані пари. За часів радянського союзу тут були розкішні два озера. Пам'ятаю, як в дитинстві там ловив великих раків. Пізніше ті озера засипали і на тому місці зробили декоративні басейники з лавочками - улюблене тепер місце молодих мам із колясками. Кому ті озера заважали - не розумію. Але за Центром творчості дітей та юнацтва, ближче до ботанічного саду, збереглося ще два озера... Тут завжди багато рибалок, адже, за чутками, в озерах водиться короп і навіть щука. На Погулянці б'ють джерела і деколи біля них створюється чимала черга бажаючих набрати чистої джерельної води. Фактично недалечко від центру міста можете насолодитися чистим повітрям і відпочити фізично та духовно.
Помилковий заголовок — Rhfcf nf ujhlscnm Kmdjdf

20 Червня, 00:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон