Настільна версія
мова | язык

Ротару стала задорогою для українців, бо не співає за просто так

8 Серпня, 13:03

Поділитися:

7-го серпня буковинській молдованці Софії Ротару, яка свого часу підкорила весь Радянський Союз, виповнюється 65 років.

У цьому віці співачка вже досягла того статусу, коли виступати за малі гроші відмовляється. Кажуть, за один концерт артистка хоче 50 тисяч доларів.

Саме тому Ротару майже не виступає в Україні, бо більшість людей не здатні купити квитки на її концерти.

Про це та про інше йдеться у сюжеті "ТСН. Особливе".

Софія Михайлівна Ротару, як відомо, зараз відпочиває в Італії. Свій ювілей зірка святкуватиме у родинному колі.

Місяць тому вона записала нову пісню під назвою "Пробач", яка вийде восени. За словами композитора Руслана Квінти, це був крик душі.

"Ця пісня про те, що ось жили дві людини в цьому житті і хтось пішов раніше. Хочеться щось довести, а ти вже не розумієш, кому це говорити", - каже композитор, маючи на увазі чоловіка Ротару, який помер у 2002-му році.

Співачка неодноразово розповідала, як важко переживала смерть чоловіка Анатолія Євдокименка. Він був для неї і продюсером, і режисером, і радником, і коханим.

"Ми з Русланом приходили додому і бачили цілий іконостас. Я маю на увазі фотографії Толіка. І все це у свічках весь час. Щодня", - розповідає концертний директор Ротару Ігор Курильов.

"Якби вона не пішла на сцену, все було б значно гірше. Я навіть не знаю, може б вона теж померла вже", – зазначає подруга співачки.

Зараз, за словами концертного директора Софії Михайлівни, вона щоразу співає, як востаннє.

Артистка відчуває кожного глядача у залі.

"Одного разу вона відспівала перший блок такий, виходить і каже: " Хтось в залі є, хто не дає мені працювати". І вона заходить в гримерку, побула, виходить і каже мені: "Ну зараз, зараз я йому покажу". Після другого блоку вона виходить і каже: "Його вже в залі немає". Ну, от як це, як це пояснити? Щоразу у мене мурашки по шкірі, щоразу", - розповідає директор.

Вже 10 років сценічні костюми артистці шиє дизайнер Лілія Пустовіт. І каже: над кожним працюють понад три місяці.

"Вона ідеолог. Вона чітко бачить, що і як їй потрібно. Дуже вимоглива. І вона ще людина дуже емоційна, і людина настрою. Тобто одна і та сама сукня в один день може сподобатись повністю. А наступного взагалі все не те",- розповідає дизайнерка.

У свої 65 Ротару залишається найдорожчою зіркою України. Скільки коштує її концерт - директор говорити відмовляється. Лише зізнається - працюють небагато, але задорого.

Кажуть, гонорар Ротару за один концерт перевищує 50 тисяч доларів. І в Україні вона майже не виступає.

"Україні просто нецікаво… Оце я вам кажу відверто в камеру. Люди не можуть оплатити вартість квитків", - зауважує Курильов.

"Вона в свої літа не поїде просто співати. Ну, не той вік і не те здоров'я вже, щоб поїхати працювати за копійки. Вже напрацювалась: і за комсомол, і за партію, і за все на світі", - каже директор співачки.

Колеги додають - Ротару мало співає через давню хворобу. У неї астма, і без ліків на сцену вона майже не виходить.

"Важко співати. Але вона, як сильна людина, вона з цим зжилася", - зазначає Ігор.

"Вона боєць. Їй важко, але з вокальними зв’язками усе добре. Вона досі бере такі ноти… Такі люди народжуються раз на сто років", - додає Руслан Квінта.
Помилковий заголовок — Hjnfhe cnfkf pfljhjuj. lkz erhfїywsd? ,j yt cgsdf' pf ghjcnj nfr

8 Серпня, 13:03

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій