Настільна версія
мова | язык

Він змінив світ на краще

5 Жовтня, 18:54

Поділитися:

Рівно рік тому в середу 5 жовтня після тривалої хвороби, у віці 56 років нашу кулю покинула геніальна людина.


Він починав з малого і цінував життя

«У мене не було своєї кімнати, я спав на підлозі у друзів, здавав пляшки з-під Коли за 5 центів, щоб купити їжі, і щонеділі йшов 7 миль пішки, щоб раз на тиждень добре повечеряти в храмі кришнаїтів. Це було чудово!»

Він працював над собою

«Коли мені було 17, я прочитав цитату — щось на зразок цього: "Якщо ви живете щодня так, ніби він останній, коли-небудь ви будете праві". Цитата справила на мене враження і від тоді, вже 33 роки, я дивлюся в дзеркало щодня і запитую себе: "Якби сьогоднішній день був останнім у моєму житті, чи захотів би я робити те, що збираюся зробити сьогодні?". І як тільки відповідь була "Ні" протягом декількох днів підряд, я розумів, що треба щось змінювати.»

Він був наполегливий

«Я переконаний в тому, що половина того що відокремлює успішних підприємців від невдах — це наполегливість.»

Він робив помилки

«Я — єдина людина, яка знає, що таке втратити чверть мільярда доларів за рік. Це дуже добре формує особистість.»

Він думав по-іншому

«Креативність — це просто створення зв'язків між речами. Коли питають творчих людей, як вони щось зробили, вони відчувають себе трохи винуватими, тому що вони не зробили нічого насправді, а просто помітили. Це стає їм зрозуміло з часом. Вони змогли зв'язати різні шматочки свого досвіду і синтезувати щось нове. Це відбувається тому, що вони пережили й побачили більше, ніж інші, або тому, що вони більше про це міркують.»

Він був перфекціоністом

«Будь еталоном якості. Деякі люди не були в оточенні, де новаторство було головним козирем.»

«Проблема Microsoft в тому, що у них немає смаку. Взагалі ніякого. Вони не думають творчо. У їхніх продуктів немає культури.»

Він любив те чим займався

«Іноді, життя б'є вас по голові цеглою. Не втрачайте віри. Я переконаний, що єдина річ, яка допомогла мені продовжувати свою справу було те, що я любив її. Вам треба знайти те, що ви любите. І це стосується як роботи, так і відносин. Ваша робота займе велику частку життя і єдиний спосіб бути повністю задоволеним — робити те, що по-вашому є великою справою. І єдиний спосіб вершити великі діла — любити те, чим ви займаєтесь.»

Він надихав інших

«У нас немає шансів зробити багато речей, кожну з яких можна буде назвати чудовою. Тому що це — наше життя. Життя коротке, і ви помрете. Ви знаєте це?»

«Ви хочете провести решту життя, продаючи газовану воду, чи хочете піти зі мною і змінити світ?»

«Ніхто не хоче вмирати. Навіть люди, які хочуть потрапити на небеса не хочуть вмирати. І все одно, смерть пункт призначення для всіх нас. Ніхто ніколи не зміг уникнути її. Так і повинно бути, тому що смерть, напевно, найкращий винахід життя. Вона причина змін. Вона очищає старе, щоб відкрити дорогу новому... Ваш час обмежений, тому не витрачайте його живучи чужим життям. Не потрапляйте в пастку догми, яка говорить жити думками інших людей. Не дозволяйте шуму чужих думок перебити ваш внутрішній голос. І найважливіше, майте сміливість слідувати своєму серцю та інтуїції. Вони якимось чином вже знають те, ким ви хочете стати насправді. Все інше вторинне.»

Він змінив світ на краще

«Ви знаєте, що ми споживаємо їжу, яку вирощують інші люди? Ми носимо одяг, який шили інші люди. Ми говоримо на мовах, які були придумані іншими людьми. Ми використовуємо математику, але її теж розвивали інші люди... Я думаю, ми всі постійно це говоримо. Це чудовий привід створити що-небудь таке, що могло б стати корисним людству.»



Він геніальна людина, засновник компанії Apple, Стів Джобс.

«Залишайтесь голодними. Залишайтесь безрозсудними.»

Помилковий заголовок — Dsy pvsybd cdsn yf rhfot
5 Жовтня, 18:54

Поділитися:

Автор статті: Тарас Богдан

Теги: Стів Джобс, Apple

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)