Настільна версія
мова | язык

Куріння викликає деградацію мозку — вчені

10 Грудня, 23:04

Поділитися:

Ваш спосіб життя впливає не тільки на ваше тіло, але й на мозок.

Вчені з лондонського Королівського коледжу намагалися встановити зв’язок між імовірністю інсульту або серцевого нападу і станом мозку. Для дослідження було проведено аналіз роботи мозку людей пенсійного віку і зібрані дані про стан їх здоров’я та спосіб життя. Двічі, з періодичністю в чотири роки, було проведено повторне тестування.

Результати показали, ризик серцевого нападу або інсульту в значній мірі пов’язаний з когнітивними порушеннями. У свою чергу такі проблеми зі здоров’ям, як підвищений тиск і зайва вага, в меншій мірі впливають на стан мозку.

Дослідники стверджують, що існує послідовний зв’язок між курінням і поганими результатами тестів. Один з авторів дослідження, Алекс Дреган, говорить: «Зниження здатності до пізнання все більш поширене з віком і стає перешкодою для все більшого числа людей в повсякденній роботі. Ми повинні допомогти людям усвідомити необхідність змінити щось у своєму способі життя через ризик виникнення когнітивних порушень».

Деградація мозку, яка виникає внаслідок паління, призводить до погіршення пам’яті, зниження здатності навчання і логічного мислення. Ранні порушення функцій мозку можуть призвести до розвитку деменції (недоумства).
Помилковий заголовок — Rehsyyz dbrkbrf' ltuhflfws. vjpre — dxtys

10 Грудня, 23:04

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон