Настільна версія
мова | язык

Мультимедійний проект Оксани Чепелик «КОЛАЙДЕР»

29 Травня, 19:57

Поділитися:

Міжнародний Фестиваль Візуальної Культури «Візії»
у співпраці з Front Pictures/ ATMASFERA 360
представляє мультимедійний проект
Оксани Чепелик «КОЛАЙДЕР»
Відкриття 30 травня о 20:00, 30.05 - 09.06.2013, 18:00-20:00
(Вхід вільний)

Локація: Київський Планетарій, ATMASFERA 360- новий мультимедійний науково-культурний центр, Київ, вул. Велика Васильківська 57/3 (біля стадіону НСК Олімпійський) www.atmasfera.com.ua

Проект “Колайдер” працює з такими поняттями як часо-простір, наука, урбанізм та історія Цей довготривалий проект розпочався в США, в Далласі (на місці вбивства Джона Кенеді). Проект стосується подій, які відбувалися в різних урбаністичних ландшафтах і вплинули на подальший історичний розвиток. Він досліджує канонічні місця США, Росії та України XX-ХХІ століть. Таким чином, вибудовується вісь, що підключає Україну до світового контексту.

За експериментальних умов, колайдери досліджують квантові частки під час зіткнень один з одним, аби виробляти дивну речовину, антиречовину. За планетних умов ми досліджуємо людські частки під час зіткнень, які виробляють випадкову речовину, сильну речовину, дискурсивну речовину, політичну речовину, етичну речовину, речовину великої ваги та не завжди послідовну. Ці колізії вимагають нашого залучення як інтерпретаторів часу. Великий Адронний Колайдер може бути першою машиною, здатною породити елементарні частки, що зможуть мандрувати назад в часі. Час — одне з основних понять фізики і філософії, умовна порівняльна міра руху матерії, а також одна з координат часо-простору. Проект являє собою 7-канальну панорамну відеопроекцію, що складається із 24-60 відеофрагментів, котрі обертаються з прискоренням, активуючи механізм аудіовізуальних стрибків, де певні фрагменти поступово заміщаються архівним відео.

Проект досліджує Ділі Плазу в Даласі, в Техасі, місце Лос-Анджелеського заколоту (США), Білий Дім у Москві (Росія) та Майдан Незалежності в Києві. Можливий і подальший розвиток «Колайдера», що досліджуватиме Потьомкінські сходи в Одесі (як феномен революції 1905 року, так і культурний (німий фільм Сергія Ейзенштейна «Броненосець Потьомкін», 1925)) та ЧАЕС в Прип’яті (1986, Україна), вулицю Геумнамно в Кванджу (1980, Південна Корея), Гданську верф, місце подій Солідарності (Польща, 1980), площу Тяньаньмень в Пекіні (1989, Китай), колишню Берлінську стіну (1989, Німеччина), меморіал ВТЦ в Нью-Йорку (2001, США), площу Свободи в Тбілісі (2003, Грузія), Райську площу (зараз - Площа Свободи) в Багдаді (2003, Ірак), площу Сокало та Пасео-де-ла-Реформа (2006, Мексика), площу Тахрір в Каїрі (2011, Єгипет), Фукусімську АЕС (Японія, 2011) та Собор Св. Павла в Лондоні (2011, Великобританія).

Проект “Колайдер", працюючи з подіями, які сформували наш сьогоднішній світ, піднімає питання: чи люди є елементарними частками в системі прискорювачів глобальних сил, або ж енергія взаємодії здатна породити нові значення, нові форми мислення і нові шляхи існування в світі, наполягаючи на тому, що 'інший світ можливий'?

www.vizii.com.ua  www.facebook.com/VIZIIFest

Помилковий заголовок — Vekmnbvtlsqybq ghjtrn Jrcfyb Xtgtkbr «RJKFQLTH»

29 Травня, 19:57

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон