Настільна версія
мова | язык

Цукор корисний нашому організму

22 Червня, 10:10

Поділитися:

Кажуть, що цукор вкрай шкідливий для здоров'я. Однак, виявляється, не весь цукор становить небезпеку для людини. Саме про це розповів Джой Дубост, дієтолог, представник Академії харчування та дієтології. Співвідношення фруктози і глюкози практично однаково в цукрі з фруктів і столовому цукрі. У більшості фруктів міститься від 40 до 55 відсотків фруктози, в столовому цукрі - співвідношення становить 50/50.

Різниця полягає в тому, як організм обробляє різний тип цукру. Фруктоза руйнується в печінці і не викликає інсулінову реакцію. Глюкоза починає руйнуватися в шлунку і вимагає вивільнення інсуліну в кровотік, щоб бути повністю засвоєною. Не варто думати, що однаковий склад цукру дозволяє взаємозамінювати види цукру. Це далеко не так. Фрукти багаті вітамінами, антиоксидантами і водою, в той час як цукерки та десерти - непотріб у аспекті поживності.

Крім того, фрукти багаті клітковиною, яка уповільнює процес перетравлення глюкози, за рахунок чого не відбувається різкого збільшення інсуліну, що цілком ймовірно при вживанні столового цукру. Це також означає, що в організму є більше часу на те, щоб використовувати глюкозу як «пальне» перед його збереженням у вигляді жиру. Навіть сушені фрукти багаті клітковиною та поживними речовинами, також корисно споживати щодня.
Помилковий заголовок — Werjh rjhbcybq yfijve jhufyspve

22 Червня, 10:10

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій