Настільна версія
мова | язык

Курчата розумніші за чотирирічних діток?

22 Червня, 10:20

Поділитися:

Останнє дослідження, проведене вченими Брістольського університету, показало, що курчата (про мізки яких висловлюються зі зневагою) насправді навіть розумніші чотирирічних діток. Дослідження показують, що тварини можуть освоїти ряд складних навичок, включаючи рахунок, самоконтроль і навіть базовий інжиніринг. Примітно, що навіть не всі чотирирічні діти можуть впоратися з цими завданнями.

Христина Ніколь, професор Брістольського університету добробуту тварин, працювала над дослідженням протягом 20 років і дійшла висновку, що вираз «курячі мізки» докорінно хибний. Новонароджені пташенята здатні відстежувати цифри від одного до п'яти. При наявності вибору між двома групами пластикових яєць вони майже незмінно вибирають великі, навіть тоді, коли треба було вибирати між двома яйцями або трьома. Курчата навіть намагаються обдурити заради своєї вигоди, переміщаючи потрібні їм яйця з однієї групи в іншу.

Експерименти також показали, що молоді пташенята розуміють, що об'єкт, який переміщується з поля зору, все ще існує. У той час як маленькі діти живуть з теорією «з очей геть - з серця геть». Крім того, курчата демонструють впевнені навички самоконтролю, усвідомлюючи, що якщо почекати, то можна отримати більше їжі. Інші дослідження показали, що діти зазвичай не можуть стримати себе до настання ними віку чотирьох років.
Помилковий заголовок — Rehxfnf hjpevysis pf xjnbhbhsxyb[ lsnjr&

22 Червня, 10:20

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон