Настільна версія
мова | язык

Жирна їжа назавжди погіршує пам'ять!

27 Червня, 18:15

Поділитися:

Невеликий експеримент, проведений іспанськими вченими, довів, що їжа, багата жирами, надає довготривалий негативний вплив на мозок, що провокує погіршення пам'яті, зниження когнітивних навичок і збіднення мислення. Причому для цього достатньо посидіти на жирній дієті всього два місяці. Дослідники з Університету Сан-Пабло в Мадриді првели експеримент на мишах підліткового віку.

Так, вдалося виявити, що мишки., яких годували жирними продуктами, проявили значні порушення просторової пам'яті в порівнянні з контрольною групою, яка споживала стільки ж калорій, але менше жирів. Втім, подібне можна віднести не тільки до дітей, але і до дорослих. Миші будь-якого віку відрізнялися зниженням когнітивних здібностей. Автори дослідження припускають, що центри мозку, відповідальні за пам'ять, є більш сприйнятливими до впливу високого вмісту жирів в їжі, особливо в підлітковому віці.

Для свого дослідження вчені посадили 15 молодих мишей на жирну дієту на 8 тижнів. 45% калорій по цій дієті надходили з насичених жирів. 15 мишей харчувалися відповідно до норм. Також була створена і третя, доросла група для перевірки впливу високого вмісту жиру у тварин пізніше в житті.  Тваринам потрібно було знайти новий об'єкт. Мишкам, які їли багато жирного, було набагато важче впоратися з цим завданням, ніж іншим. Крім того, втрати спричинені жирною їжею неможливо було виправити навіть після змін в дієті. Тобто мозок мишок був пошкоджений назавжди.
Помилковий заголовок — :bhyf ї;f yfpfd;lb gjushie' gfvэznm!

27 Червня, 18:15

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)