Настільна версія
мова | язык

В НТКУ презентували сцену Дитячого Євробачення і детально розповіли про конкурс

16 Жовтня, 21:37

Поділитися:

15 жовтня в Національній телекомпанії відбулася прес-конференція, під час якої було обговорено основні особливості Дитячого пісенного конкурсу Євробачення, що цього року відбудеться в Києві.

Участь у заході взяли т. в. о. генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Пантелеймонов, заступник генерального директора з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова та виконавчий продюсер Дитячого пісенного конкурсу Євробачення Роман Керик. Також на прес-конференцію завітала українська співачка, ведуча ДПКЄ-2013 Злата Оґнєвіч.

Спікери розповіли всім присутнім про особливості цьогорічного конкурсу, презентували логотип та сцену ДПКЄ. Зокрема, Вікторія Романова зазначила, що цьогорічний конкурс зазнав деяких змін. Наприклад, змінився хронометраж пісні з 2,45 хвилин до 3 хвилин і хронометраж посткардів, відтепер процедура жеребкування для визначення порядкових номерів виступів відбуватиметься за участю самих конкурсантів (раніше порядок виступів визначали голови делегацій). Також цього року було збільшено кількість призових місць, тобто учасників нагороджуватимуть за так званою олімпійського системою – золото, срібло й бронза.

З цього року також змінюється час проведення конкурсу: відтепер шоу розпочинатиметься о 20:00. Цю зміну було запроваджено з огляду на те, що цільовою аудиторією Дитячого пісенного конкурсу Євробачення є діти та їх батьки. Тому 30 листопада у Палаці мистецтв «Україна» конкурс розпочнеться о 20:00 за київським часом і о 19:00 за загальноєвропейським.

«Я хотіла б звернути увагу, що Дитячий пісенний конкурс Євробачення – це комплекс подій. Це так званий «тиждень Євробачення», протягом якого делегації і самі артисти перебувають у місті проведення. З огляду на це ми прагнемо заповнювати цей тиждень цікавими незабутніми подіями. Ми хочемо створити в Києві атмосферу дружби, пізнання й гостинності. Тому ті соціально культурні заходи, що готуються, спрямовані на те, щоб допомогти дітям пізнати Україну та Київ, потоваришувати одне з одним. Також одним із основних елементів, що ми хочемо впровадити протягом тижня ДПКЄ, є освітній елемент. Ми дуже хочемо, щоб кожна дитина, яка залишить Київ після завершення Євробачення, навчилася чомусь новому та дістала нові знання. З цією метою ми готуємо низку майстер-класів для дітей і дорослих членів делегацій, а також пізнавальну екскурсійну програму», – відзначила заступник генерального директора НТКУ Вікторія Романова.

Дизайн головної сцени ДПКЄ та логотип презентував присутнім на прес-конференції виконавчий продюсер конкурсу Роман Керик: «Логотип конкурсу сам по собі простий. Він є об'ємним, зроблений у 3D елементі, тобто ми відмовилися від сталих традицій і вирішили встановити новий стандарт. Сцена також створена у формі пазла, тобто елементи, які в нас є, ведуть до пазлів. Пазли для нас – це не просто створений на фабриці набір елементів, а символ об'єднання. Логотип створено в Національній телекомпанії України із залученням іноземних консультантів і дизайнерів. Також ми переформатували сцену Палацу «Україна», який сам по собі є дуже сталим залом із конкретною архітектурою. На сцені в нас будуть рухомі елементи – пазли, що надають сцені більш неформального вигляду і дадуть змогу створити світлові об'єми, потрібні для кожного з конкурсантів».

Також виконавчий продюсер ДПКЕ розповів, що шоу є дуже складним із технічного погляду. Вперше за всю історію Дитячого Євробачення було вирішено наблизити елементи світлового, декораційного оформлення до дорослого Євробачення. Організатори запевняють, що всі комунікації залу автономні, тому шоу відбудеться за будь-якої погоди, за будь-яких умов. Спеціально для представників засобів масової інформації на шостому поверсі Палацу «Україна» буде облаштовано великий прес-центр, у якому вестиметься пряма трансляція всіх найважливіших подій конкурсу.

Про враження від пропозиції стати ведучою Дитячого пісенного конкурсу Євробачення на прес-концеренції розповіла Злата Оґнєвіч: «Пропозиція стати ведучою ДПКЄ була для мене дуже несподіваною. Я дуже рада, що буду вести такий відповідальний захід іноземною мовою. Це означає, що знову треба ретельно готуватися. Але я цього не боюся, і зі свого боку хочу зробити свій образ на сцені максимально класним і живим. Хочу відзначити, що дуже зраділа, що буду працювати в парі з Тімуром Мірошниченком, бо він надійний, досвідчений, артистичний, і працювати з ним на одній сцені – одне задоволення».

Про важливість конкурсу для Національної телекомпанії України зокрема і для України загалом присутнім ще раз нагадав т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов: «Як на мене, Дитяче Євробачення – це конкурс, що зближує європейські країни. Дуже знаково, що проведення ДПКЄ фактично збіглося з ініціативою Президента України щодо проголошення 2013 року в Україні Роком дитячої творчості. Цьогорічний конкурс є для нас продовженням славетних традиції НТКУ в рамках співпраці з Європейською мовною спілкою. До речі, делегація ЄМС, до якої увійшли представники Наглядової ради, нещодавно приїжджала до Києва. Ми познайомили їх із перебігом нашої підготовки, показали Палац «Україна», загалом відбулося близько 15 презентацій усіх особливостей конкурсу. Можу запевнити, що Дитячий пісенний конкурс-2013 – одна з головних подій не тільки для НТКУ, а й для України в цілому, адже цей конкурс суттєво сприятиме популяризації української культури в Європі та світі».
Помилковий заголовок — D YNRE ghtptynedfkb cwtye Lbnzxjuj "dhj,fxtyyz s ltnfkmyj hjpgjdskb ghj rjyrehc

16 Жовтня, 21:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван