Настільна версія
мова | язык

«Jazz Bez» відбудеться втринадцяте

26 Жовтня, 07:03

Поділитися:

На початку зими із 4 по 15 грудня 2013 р. містами України і Польщі утринадцяте прокотиться міжнародний джазовий марафон під назвою «Jazz Bez». Цьогоріч«Jazz Bez» об'єднає довкола джазу Київ, Харків, Рівне, Тернопіль,Луцьк, Люблін, Санок, Глівіце та Перемишль. Вперше до джазової федерації приєднаються Мостиська. Серцем Фестивалю є Львів.

Родзинкою фестивалю «Jazz Bez» є поєднання  максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф'южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі-джаз...), експериментальної та імпровізаційної музики.


Цього року у Фестивалі візьме участь півтори сотні музикантів з України, Польщі, США, Ізраїлю, Великобританії, Німеччини, Данії, Швейцарії, Італії, Білорусі, Грузії,Вірменії, Азербайджану…


На шанувальників джазу чекатимуть виступи зірки світового фрі-джазу  піаніста Метью Шіппа у дуеті із саксофоністом Матеушем Валеріаном, незрівнянної української співачки Мар'яни Садовської, друзів Фестивалю Marinita Trio, що цього разу зіграють з з  учасником проекту легендарного Майка Стерна бас-гітаристом Теймуром Феллом та майстром гри на кяманчі Марком Еліяху, квартет відомого українського контрабасиста Аркадія Овруцького з американськими джазменами, італійських Kekko Fornarelli TrioWorld Service Project з Лондону, грузинських ZumbaLand, проекту одного зкращих вітчизняних барабанщиків Ігоря Гнидина, швейцарських KAOS Protokoll, польського піаніста КубиСтанкевича з імпровізаціями до музики Войцеха Кіляра, гітариста Ришарда СтилиKrzysztof Kobylinski TrioKOMEDA: AHEADAladdin Killers, новогобілоруського проекту H.A. Quartet, українських Deep Tone projectJT Fresh та багатьох інших виконавців, що творять вишукану  і нестандартну музику. 

 
Також у рамках Фестивалю відбудеться  джазова школа для молодих музикантів у Перемишлі, традиційні джем-сейшени,  майстер-класи, фотовиставки та багато додаткових акцій.


У Львові джаз лунатиме у Театрі ім. Марії Заньковецької, Львівській обласній Філармонії та клубі «Picasso».


Квиткиз’являться у продажу із 5 листопада. Їх можна буде придбати у касах театру та філармоніїі в галереї «Дзиґа».

«Jazz Bez» є наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України. Від 2001 року, коли фестиваль одночасно розпочався у Львові та Перемишлі, джазова федерація розрослася вже на десяток міст. За цей часвідбулися сотні концертів, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «ДжазБезі» перевищила тисячу.



Поважай себе – слухай джаз!

Помилковий заголовок — «Офяя Иуя» dsl,eltnmcz dnhbyflwznt

26 Жовтня, 07:03

Поділитися:

фото: архів МО "Дзиґа"
Вся інформація про Jazz Bez: www.dzyga.com

Теги: Джаз, ДжезБез, Львів, фестиваль

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон