Настільна версія
мова | язык

Обрано 100 найвпливовіших жінок України у 2013

23 Листопада, 18:03

Поділитися:

Журнал «Фокус» презентував традиційний щорічний восьмий за рахунком рейтинг «100 найвпливовіших жінок України». Очолила рейтинг, як і раніше, Юлія Тимошенко. В трійці найвпливовіших зберегли свої позиції Ірина Акімова та Олена Пінчук. 

У порівнянні з минулим роком перша десятка рейтингу істотно не змінилася. Посилила свої позиції Валентина Арбузова, яка зайняла п'яте місце. Під її керівництвом «Всеукраїнський банк розвитку», що належить Олександру Януковичу, показує значні результати.

Проривом року можна назвати відразу двох учасниць рейтингу — Тетяну Галенко (№ 21) і Анну Безлюдну (№ 11). Позиція Тетяни Галенко в рейтингу пояснюється успіхом її компанії МАКО, що отримала прибуток у 197 млн грн. Зростання впливу Ганни Безлюдної пов'язаний з призначенням її на посаду директора з розвитку Inter Media Group, а також членом наглядової ради телеканалу «Інтер». Ці події відбулися після покупки медіаактиву Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним. Поверненням року стала заступник генпрокурора Лілія Фролова — 20 місце.

Лідируючу позицію серед телеведучих-тележурналістів займає Алла Мазур, яка розташувалася на 51-му рядку рейтингу. Мазур веде одну з найвпливовіших підсумкових програм новин на українському ТБ — «ТСН Тиждень». В цілому впливовість більшості учасниць рейтингу зумовлена або державною посадою, або родинними зв'язками. Таких жінок — третина в списку «Фокуса». 

Учасниць рейтингу оцінювали найвпливовіші чоловіки країни, яким необхідно було вибрати 100 найвпливовіших у політиці, бізнесі, науці, спорті, шоу-бізнесі і медіасередовищі. Експерти оцінювали жінок за п'ятьма критеріями: можливість впливати на державні рішення, бізнес-вплив, вплив на громадську думку, особиста популярність і родинні зв'язки.

Перша десятка найвпливовіших жінок України:
1. Юлія Тимошенко, лідер ВО «Батьківщина»
2. Ірина Акімова, перший заступник глави Адміністрації президента
3. Олена Пінчук, засновник Фонду Олени Пінчук «АнтиСНІД», голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia
4. Олена Лукаш, міністр юстиції
5. Валентина Арбузова, голова правління Всеукраїнського банку розвитку
6. Тетяна Бахтєєва, народний депутат (ПР), глава Комітету ВР з питань охорони здоров'я
7. Раїса Богатирьова, міністр охорони здоров'я
8. Олена Притула, головний редактор інтернет-газети «Українська правда»
9. Юлія Льовочкіна, народний депутат (ПР)
10. Галина Герега, заступник київського міського голови  секретар Київської ради
Помилковий заголовок — J,hfyj 100 yfqdgkbdjdsib[ ;syjr Erhfїyb e 2013

23 Листопада, 18:03

Поділитися:

За матеріалами: focus.ua

Теги: рейтинг, Фокус, жінки

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон