Настільна версія
мова | язык

Google придумав "розумні" лінзи для діабетиків

20 Січня, 02:20

Поділитися:

Вчені з американської корпорації Google представили контактні лінзи, здатні в реальному часі вимірювати рівень цукру в крові. На думку розробників, їх винахід допоможе хворим на діабет краще стежити за своїм здоров’ям, повідомляє "Кореспондент".

Ми працюємо над прототипом ”розумної“ контактної лінзи, яка вимірює рівень глюкози в слізній рідині за допомогою бездротового чіпа і мініатюрного датчика глюкози. Ми сподіваємося, що ці лінзи допоможуть хворим на діабет краще стежити за своїм здоров’ям“, – кажуть розробники.

Датчик зчитує показники глюкози щомиті. Якщо рівень цукру в слізній рідині падає, контактна лінза передає сигнал на мобільний телефон пацієнта. У майбутньому розробники планують вмонтувати в пристрій маленький світлодіод, який буде загорятися при критичному рівні глюкози.

Електронні компоненти у розробці Google розташовані між двома шарами, так що твердий матеріал не торкається очей. За словами вчених, нові лінзи дозволять стежити за рівнем цукру в крові не вдаючись до проколювання пальця або вени.

В даний час корпорація веде переговори з владою США для отримання дозволу на випуск контактних лінз і шукає партнерів, які могли б допомогти компанії з впровадженням такого продукту на ринок.
Помилковий заголовок — Пщщпду ghblevfd @hjpevys@ ksypb lkz lsf,tnbrsd

20 Січня, 02:20

Поділитися:

За матеріалами: korrespondent.net

Теги: Google, діабет

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон