Настільна версія
мова | язык

Голоси кримчан на Євробаченні рахуватимуть як українські

9 Квітня, 01:52

Поділитися:

На «Євробаченні» розгорівся скандал через анексований Крим. Організатори конкурсу заявили, що не зможуть зараховувати кримські голоси як російські і, скоріше за все, вони рахуватимуться як українські.

Зазначимо, населення Криму складає практично два мільйони людей. Тож голоси кримчан можуть суттєво вплинути на результат «Євробачення».

Головний супервайзер конкурсу Ола Санд назвав ситуацію в Криму «реаліями поза контролем», але зазначив, що жителі цього регіону не повинні бути ізольовані від голосування через політичні події. «Ми знаємо, що в Криму досі використовуються телефони з українським кодом. Якщо ці коди будуть існувати і в травні, то голоси від жителів Криму будуть автоматично записані як українські. Але якщо Росія вирішить цю проблему і переведе всі телефони на російську мережу, то голоси будуть російськими. Однак те, що ми це зробимо, не рахуватиметься, що ми підтримуємо політику Росії щодо Криму», — прокоментував Санд.

У свою чергу переможниця «Євробачення-2012» Loreen була більш жорстка у своїй позиції щодо голосів з Криму. Співачка рішуче заявила, що було б неправильним зараховувати голоси мешканців Кримського півострова як голоси росіян. «Крим слід розглядати як частину України, яка присвоєна незаконно, тому було б неправильно вважати голоси звідти російськими», — сказала співачка.
Помилковий заголовок — Ujkjcb rhbvxfy yf "dhj,fxtyys hf[edfnbvenm zr erhfїycmrs

9 Квітня, 01:52

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон