Настільна версія
мова | язык

Стало відомо, чого чекати від місячного затемнення 15 квітня

14 Квітня, 23:52

Поділитися:

У дні затемнень, перше з яких у нинішньому році відбудеться 15 квітня, часто визначаються долі цілих держав, приймаються рішення, які позначаються на простих людях не в даний момент, а через два-три місяці або навіть через два-три роки. Крім того, під загрозою опиняються ділові та дружні зв'язки. Так що потрібно бути лояльнішими і терплячішими. До того ж у дні затемнень зростає кількість імпульсивних вчинків, що в свою чергу призводить до автомобільних аварій і травм.

15-го квітня затемнення відбудеться в 9:47 за київським часом. Місяць на момент явища буде перебувати в Терезах, а день по місячному календарю буде 16-й. Це означає, що особливо важливо зберігати душевну рівновагу, бути справедливими по відношенню до оточуючих і не займатися справами, у доцільності яких виникають які-небудь сумніви.

Під час квітневого затемнення природний супутник Землі буде забарвлений червоно-помаранчевим кольором. За словами астронома Фреда Еспенека, цього року явище пройде досить барвисто, міняючи кольори від яскраво-жовтого до насиченого криваво червоного.

Місяць буде повністю накритий земною тінню протягом 1 години 19 хвилин. Однак при цьому він не зникне повністю. Цей ефект відбувається через те, що навіть під час затемнення Місяць продовжує освітлюватися сонячними променями, які проходять по дотичній до земної поверхні, розсіюються в атмосфері Землі і за рахунок цього частково досягають Місяця. Оскільки земна атмосфера найбільш прозора для променів червоно-помаранчевої частини спектру, саме ці промені більшою мірою досягають поверхні Місяця при затемненні, що й пояснює забарвлення місячного диска.

У ці дні особливо обережними потрібно бути людям, що мають проблеми з серцево -судинною системою та з порушенням сну. Медики радять їм уважно стежити за здоров'ям і більше відпочивати.

У подієвому плані в цей день очікується сплеск подачі судових позовів — ті, хто до цього збирався «спустити на гальма» якісь спірні питання, під впливом пориву можуть дати справі офіційний хід. У приватному порядку багатьом теж належить зіткнутися з тим чи іншим проявом накопичених претензій — як у діловій сфері, так і в особистому житті, і через це загостряться старі конфлікти. Важливу роль відіграють і скоєні раніше помилки.

На державному рівні в цей день можуть бути розірвані довгострокові угоди з іншими країнами, а також протягом 3,5 місяців з моменту затемнення, можливо, будуть посилені якісь закони і прийняті нові, що обумовлюють певні обмеження. До того ж велика ймовірність народних хвилювань, причиною яких стане недостовірна інформація чи просто банальна плітка.

Наступне повне місячне затемнення припадає на 8 жовтня 2014 (воно триватиме 59 хвилин), потім воно повториться 4 квітня і 28 вересня 2015 року.
Помилковий заголовок — Cnfkj dsljvj? xjuj xtrfnb dsl vsczxyjuj pfntvytyyz 15 rdsnyz

14 Квітня, 23:52

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків