Настільна версія
мова | язык

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про Майдан

20 Квітня, 15:11

Поділитися:

На Каннському кінофестивалі в програмі «Спеціальні покази» покажуть фільм українського режисера Сергія Лозниці про події, що відбувалися на київському Майдані цієї зими. Про це повідомив програмний директор фестивалю Тьєррі Фремо.

Білорус за походженням, Сергій Лозниця є одним з найбільш успішних і сильних кінорежисерів сучасної України. Доказом тому — його успіх в Каннах, коли в 2010-му його перший повнометражний фільм, роуд-муві «Щастя моє», був відібраний в офіційну програму фестивалю і викликав чималий інтерес. На той момент це було перше ігрове кіно від України, що потрапило в конкурс знаменитого кіноогляду.

Наступна робота Лозниці, екзистенційна драма «В тумані» (2012), також була показана в Каннах і отримала там приз ФІПРЕССІ як кращий фільм року на думку європейської преси. Цього року Лозниця покаже на фестивалі свою свіжу документальну роботу про Майдан, зняту в лютому-березні 2014 року в Києві. Документалістика — те, з чого починав Лозниця: він довгий час працював в Санкт-Петербурзі на студії документального кіно.
Помилковий заголовок — Yf Rfyycmrjve rsyjatcnbdfks gjrf;enm askmv ghj Vfqlfy

20 Квітня, 15:11

Поділитися:

За матеріалами: ivona.bigmir.net

Теги: Канни, Лозниця, Майдан

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)