Настільна версія
мова | язык

«Соціальний» робот для всієї родини Jibo

24 Липня, 16:36

Поділитися:

Років 30 тому багато популяризаторів науки, так само як і автори НФ творів, вважали, що в наш час людині будуть активно допомагати роботи. Але роботизація побуту, якщо так можна висловитися, йде зовсім не так активно, як вважалося.

Правда, роботи все ж поступово проникають в наше життя. Розумні мікрохвильовки, розумні телевізори, роботи-пилососи, все це вже є, і продовжує розвиватися. Правда, з такими пристроями не можна спілкуватися, але хотілося б отримати робота, з яким можна поговорити, правда?

І такий робот з’явився. Йдеться про робота Jibo, розробники (команда – вихідці з MIT, Массачусетського технологічного університету) якого позиціонують його, як першого соціального робота для сім’ї.

Завдяки непоганому технічному оснащенню й відповідному ПО, Jibo здатний, наприклад, впізнавати всіх членів сім’ї, і до кожного знаходити свій підхід.

Робот чуйно реагує на настрій людини, і веде себе відповідним чином, намагаючись підтримати людину з поганим настроєм.

Окрім спілкування, Jibo може служити в якості асистента, повідомляючи про повідомлення електронної пошти або смс, що надійшо. Робот оснащений бездротовими модулями зв’язку і може зчитувати інформацію з будь-якого підключеного до нього пристрою (за бажанням власника).

Також робот може допомагати на кухні, отримуючи інформацію про те чи інше блюдо з Мережі (робот підключається і до інтернету). Таким чином, рецепт можна не вичитувати з книги, а запитати про нього Jibo.

Ну, й Jibo непогано розважає власників, демонструючи свою прихильність, корчить забавні пики й програє музику. Робот може розповісти казку дитині на ніч, наприклад, або розповісти веселий анекдот батькам.

Звичайно, робот Jibo – це ще не ті роботи, про яких писав Азімов, з розвиненим інтелектом і позитронним мозком. Проте, Jibo вміє спілкуватися з власником, пристрій налагоджує зворотний зв’язок з людиною і намагається максимально точно адаптуватися під кожну людини.

Само собою, ціна робота не може бути низькою. Розробники оцінили свої зусилля в 499 доларів США.
Помилковий заголовок — «Cjwsfkmybq» hj,jn lkz dcs'ї hjlbyb Ошищ

24 Липня, 16:36

Поділитися:

За матеріалами: habrahabr.ru

Теги: Jibo, робот

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон