Настільна версія
мова | язык

Google запускає читацький марафон «Анна Кареніна»

7 Серпня, 15:09

Поділитися:

Корпорація Google запускає читацький марафон «Анна Кареніна». У проекті візьмуть участь більше 700 чоловік, які за 30 годин прочитають роман Льва Толстого. Марафон пройде 3-4 жовтня в Москві, Тулі, Владивостоці, Новосибірську, Парижі, Лос-Анджелесі.

Літературна вітальня отримає «прописку» на YouTube, записи об'єднають в одну інтернет-трансляцію. Будь-який бажаючий може взяти участь у проекті. Для цього потрібно прочитати на камеру один з чотирьох уривків з роману, обраних Толстими, і до 4 вересня завантажити результат на YouTube з хештегом #KARENINALIVE. Про це повідомляється на офіційній сторінці «Кареніна. Живе видання» в Google+. Партнер проекту — музей-садиба «Ясна Поляна».

Американська корпорація не в перший раз проводить проект, спрямований на розвиток і підтримку культури. Так, чотири роки тому фірма провела літературний марафон в Іспанії, тоді волонтери читали «Дон Кіхота» Серантеса. Однак тоді не велася трансляція у прямому ефірі: записи підготували заздалегідь, а потім змонтували.

«Анна Кареніна» (1873-1877) — роман Льва Толстого про трагічне кохання заміжньої дами Анни Кареніної і офіцера Вронського на тлі щасливого сімейного життя дворян Костянтина Левіна і Кіті Щербацький. Масштабна картина вдач і побуту дворянської середовища Петербурга і Москви другої половини XIX століття, що поєднує філософські роздуми авторського alter ego Левіна з передовими психологічними замальовками, а також сценами з життя селян. «Анна Кареніна» передбачив романи 20 століття, заклавши основу для творчості Джеймса Джойса та «психологістів».
Помилковий заголовок — Пщщпду pfgecrf' xbnfwmrbq vfhfajy «Fyyf Rfhtysyf»

7 Серпня, 15:09

Поділитися:

За матеріалами: artnews.in.ua

Теги: Анна Кареніна, Google, марафон

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин