Настільна версія
мова | язык

До Дня незалежності балет «Життя» презентував патріотичний танцювальний кліп «За Україну!»

25 Серпня, 15:24

Поділитися:

Балет Ірини Мазур «Життя» — чи не єдиний танцювальний колектив в Україні, який працює з автентичним українським матеріалом, надаючи йому сучасного оформлення. У своїй новій відеороботі «За Україну!» відомий балет звертається до українських традицій. А разом з тим колектив не залишається осторонь неспокійних, воєнних подій в Україні, апелюючи у кліпі до багатовікової нездоланності українського народу, до мужності і сили, які українці несуть з діда-прадіда. Так до Дня незалежності балет «Життя» вирішив підтримати дух українського народу, зокрема українських військових.

«
Танець «За Україну!» створений на основі нашого номеру «Тіні незабутих», який ми поставили близько трьох років тому, — розповідає керівник балету «Життя», заслужена артистка України Ірина Мазур. — Тоді цією постановкою ми висловлювали свій протест проти тотальної русифікації України. А за останні місяці номер набув нового звучання, адже тепер наш ворог посягає не тільки на нашу культуру, а й на землю, знищуючи українців не лише ментально, а й фізично. Відео «За Україну!» доносить до глядачів оптимістичний месседж: українці, які впродовж віків виборювали незалежність своєї держави, – нездоланні! Бо боремося за Правду, за Волю, за Україну! Україна була, є і буде!»

У відео «За Україну!» балет Ірини Мазур «Життя» цитує віщі рядки із «Заповіту» Тараса Шевченка, які зазвучали з новою силою: «…вставайте, / Кайдани порвіте / І вражою злою кров’ю / Волю окропіте». Танцюристи балету, одягнені у камуфляжні костюми, - така собі танцювальна рота, — розривають кайдани, якими ще донедавна був скутий український народ. На екрані це символ відродження української нації.

Зйомки кліпу «За Україну!» відбувалися після опівночі в екстремальних умовах. Танцюристам довелося танцювати і виконувати трюки на піску. Робили вони це босоніж, що виявилося найбільшим випробуванням. А в кульмінаційний момент артистів ще й поливали холодною водою… Автор ідеї відео, постановка – Ірина Мазур. Режисер та оператор – Григорій Риба. Солісти балету «Життя» – Володимир Мазур, Олександр Гарбарчук, Олександра Перун, Юрій Леськів, Ростислав Довганський, Олександр Григоркін.
Помилковий заголовок — Lj Lyz ytpfkt;yjcns ,fktn «:bnnz» ghtptynedfd gfnhsjnbxybq nfyw.dfkmybq rksg «Pf Erhfїye!»
25 Серпня, 15:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван