Настільна версія
мова | язык

Нова національна гра у карти «ПОБИЙ #УЙЛА»

20 Вересня, 11:07

Поділитися:

18 вересня в Арт-галереї МІНУС 4 (вул. Артема, 37-41) відбулося відкриття Арт-проекту ІлЛЮСТРАЦІЯ монстрів /політанатомічна карикатура/ від Михайла Шлафера та В’ячеслава Казаневського і презентація нової національної гри у карти «ПОБИЙ #УЙЛА».

Сьогодні історична роль цих матеріально-хтивих персонажів, представлених на виставці у п’ятдесяти роботах відомих українських карикатуристів, очевидна. Кожен має своє місце у політичній грі. У процесі роботи над проектом вони, неочікувано для самих авторів, вишикувалися… у колоду карт! Тут є «тузи», так би мовити, «дами», «королі» та вся їхня свита - аж до убогих «шісток». Саме їхні нескінченні шулерські перетасовки колоди призвели до того «розкладу», в якому опинилася країна сьогодні.

Отже, вперше каталог виставки виготовлений у вигляді справжньої колоди карт. В ній кожен суб’єкт уваги – від колишнього президента Януковича, кишенькових олігархів та політичних спонсорів і аж до примітивних виконавців  посів заслужену, часом несподівано кумедну позицію. Таким чином народилась нова карткова гра, яка отримала сакральну назву «Побий #уйла!». І у неї є всі шанси стати національною.

Правила гри: грають за правилами «Дурня», але з двома Джокерами – чорним та червоним. Чорний Джокер і є оте саме падло – так зване #уйло. Решта колоди – його вірні служки, зрадники України. Карта сильна, б’є всіх, окрім Червоного Джокера, який є втіленням непереможного українського духу і може крити хоч кого, включно з #уйлом. Тож, бийте #уйла непереможним українським Червоним Джокером, і буде вам щастя!

Художники-карикатуристи Михайло Шлафер та В’ячеслав Казаневський створили галерею шаржів на представників колишньої та нинішньої «політичної еліти», майстерно викривши їхню внутрішню сутність.. Візуальні характеристики образів доповнено народним поетичним жанром – дотепними віршами-«пиріжками». Приклад потворних персонажів з недалекого минулого повинен дати сигнал владі сьогоднішній. Будь-який корупціонер та політичний злодій залишиться у сприйнятті суспільства саме таким – потворним, смішним нікчемою. В цій галереї ті, хто нині перебуває у розшуку, дружно «висять» поряд з тими, хто досі «працює» у Верховній Раді в очікуванні люстрації. Допоки вона врешті настане, ці ілЛЮСТРАЦІЇ і є певною духовною, ХУДОЖНЬОЮ ЛЮСТРАЦІЄЮ політичних корупціонерів. Тож, галерея буде продовжуватися...

Автори ідеї: Ігор Юрченко (журналіст, головний редактор інтернет-журналу «Політика і Культура»), Андрій Капустин (журналіст, відомий блогер).
Помилковий заголовок — Yjdf yfwsjyfkmyf uhf e rfhnb «GJ<BQ №EQKF»

20 Вересня, 11:07

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій