Настільна версія
мова | язык

У Львові представлено перше музично-літературне шоу на підтримку часопису «Дзвін»

26 Вересня, 14:08

Поділитися:

У неділю, 14 вересня, у Львівській філармонії лунали чарівні голоси молодого українського гурту «Тріода», поезія титанів українського художнього слова і бурхливі оплески вдячних глядачів. Унікальний формат дійства — музично-літературне шоу було результатом сумлінної багатомісячної праці та відбувалося у Львові вперше, чим вразило вже звиклих до всіляких творчих смакот та доволі вибагливих Львівських глядачів. 

Це наповнене і емоціями і змістом свято було створене для підтримки літературно-мистецького журналу «Дзвін». Незабутнім цей вечір зробили хлопці з гурту «Тріода», супер-фіналісти шоу Х-Фактор, які охоче відгукнулися на ініціативу організаторів проекту — «PR Production Katrin Basarab».

Андрій, Сашко та Володя виявилися напрочуд простими, веселими та дуже талановитими хлопцями, які зачарували своїми голосами повний зал філармонії, обіймали прихильників на сцені, збираючи оберемки квітів. Співали не лише українські, а також іноземні хіти. Найбільш чуттєвою виконували вже символічну «Пливе кача по Тисині» та Гімн України, під час яких глядачі вставали, а на очі наверталися сльози. Звучала також нова пісня «Тріоди»-«Історія» і це було справді неперевершено.

Варто зазначити, що аудиторія була доволі картата: від дворічних діток до людей поважного віку, проте усі були однаково задоволені. Серед гостей було багато відомих митців, зокрема письменників, адже часопис «Дзвін» друкується за підтримки Спілки письменників України, усі вони прагнуть відродити популярність журналу, шукають «свіжу кров» для свого мистецько-літературного середовища. Серед присутніх можна було помітити Андрія Содомору, Марію Людкевич, Романа Іваничука та автора «Двох кольорів» — Дмитра Павличка. Особливою була вітальна промова головного редактора «Дзвону» — Юрія Коваля. Він згадав про події, які сьогодні турбують кожного українця, а також закликав допомогти легендарному часопису, адже мудре слово теж зброя. 

Формат музично-літературного шоу дозволив поєднати пісні «Тріоди» та поезію авторів «Дзвону»:перед кожною музичною композицією звучали віршовані рядки відомих поетів. Мали змогу сказати декілька слів про журнал та проект Роман Іваничук, Дмитро Павличко і організатор проекту Катерина Басараб. Позитивного настрою додавали жарти ведучого Романа Файного та відеоролики для проекту.

Гурт «Тріода» вкотре нагадав нам, що в Україні справді є молоді талановиті люди, які здатні підтримувати національний культурний процес, адже ці музиканти — справжні патріоти. Приємно вразив і репертуар колективу, оскільки вони не лише не забувають фольклорних творів, даючи їм нове життя у своїй інтерпретації, а й творять нові українські пісні, майстерно виконують відомі світові хіти таких виконавців як Луї Армстронга, Селени Гомес, Джона Кейла та інших. Вважаю, що в цей час, коли вітчизняна естрада проходить своєрідне «тестування рівня національної свідомості», а багато досі популярних артистів втрачають довіру глядачів, є важливим те, що з’являються нові, справді українські виконавці. Львівський концерт показав, що переможців насправді визначає не смс-голосування, а щира любов слухачів, вміння зачепити найтонші струни людського серця, а фактичним доказом була переповнена зала філармонії , натхненні обличчя і нестихаючі оплески слухачів. Хтозна, можливо саме тернопільська «Тріода» стане нашим музичним П’ємонтом.

Залишається лише подякувати організаторам за маштабну працю у рамках проекту «Нехай лунає «Дзвін»!», під час якого було проведено не лише благодійний концерт гурту «Тріода», а й музично-літературний фестиваль поезії та прози «Голос Дзвона», збір коштів для розвитку журналу, а також активна популяризація цього видання в соціальних мережах та на інтернет-сайтах. Щиро вірю в успіх цього проекту і нове дихання для ветерана українських літературних журналів.
Помилковий заголовок — E Kmdjds ghtlcnfdktyj gthit vepbxyj-ksnthfnehyt ije yf gslnhbvre xfcjgbce «Lpdsy»
26 Вересня, 14:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)