Настільна версія
мова | язык

Три українські книги увійшли в топ-250 найкращих дитячих видань у світі

27 Вересня, 13:12

Поділитися:

Книги «Хто зробить сніг» Тараса та Мар'яни Прохасько, «Із життя хитрих слів» Романа Скиби та «Лісова пісня» в оформленні Поліни Дорошенко потрапили до престижного каталогу світової дитячої літератури White Ravens 2014.

«Хто зробив сніг» вийшла у «Видавництві Старого Лева» в 2013 році. Книга стала дебютом Тараса Прохаська в дитячій літературі, а для Мар'яни — першим досвідом ілюстрування. Це казка про сім'ю кротів, про дружбу, взаємодопомогу, турботу і домашній затишок.

У книзі «Із життя хитрих слів» Роман Скиба в доступній формі знайомить дітей зі словами-омонімами. Книга складається з невеликих віршів з ілюстраціями Тетяни Денисенко. Випустило книгу київське видавництво Laurus.

Драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня» постала перед читачами в оригінальному оформленні художниці Поліни Дорошенко. Книга вийшла у видавництві «Основи», доповнена словником персонажів і нотами волинських народних пісень.

Каталог White Ravens — перелік 250 дитячих книг зі всього світу, який поповнюється з 1996 року. Відбір кращої дитячої літератури проводять експерти, які вибирають книги з усього світу, що надходять в Міжнародну молодіжну бібліотеку в Мюнхені. Основними критеріями є літературний стиль, універсальність теми, дизайн, новаторські художні рішення.
Помилковий заголовок — Nhb erhfїycmrs rybub edsqikb d njg-250 yfqrhfob[ lbnzxb[ dblfym e cdsns

27 Вересня, 13:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій