Настільна версія
мова | язык

Українцям покажуть найкращі британські вистави

11 Жовтня, 13:19

Поділитися:

В Україні знову стартує фестиваль «Британський театр у кіно», в рамках якого українські глядачі зможуть побачити вистави з Джеймсом Франко, Джилліан Андерсон, Кері Малліґан та Біллом Найї, передає УНН.

Починаючи з 14 жовтня та до 27 грудня в кінотеатрах Києва, Одеси та Харкова можна буде переглянути театральні новинки із зірками кіно у головних ролях. Глядачі зможуть побачити як вистави, що вже встигли полюбитися в попередньому сезоні, так і нові постановки за творами Шекспіра, повідомили в прес-службі Британської Ради в Україні.

Осінній сезон розпочне постановка режисера Стівена Долдрі «Верхнє світло» про непереборний взаємний потяг юної вчительки у виконанні Керрі Малліган та імпозантного Білла Найї. (14 жовтня у Києві та Харкові, 15 жовтня — в Одесі). Також на наприкінці жовтня та в грудні можна побачити виставу Денні Бойла «Франкенштейн» із Бенедиктом Камбербетчем та Джонні Лі Міллером у ролі амбіційного вченого та його безталанного створіння.

У програму фестивалю увійшли також вистави Евріпіда та Теннесі Вільямса у новій інтерпретації британських постановників. У виставах «Медея» та «Трамвай «Бажання» ролі рокових жінок із трагічною долею виконують Гелен МакКрорі та Джилліан Андерсон.

Окрім того, українська публіка зможе познайомитися з новими постановками за п’єсами Великого Барда: Шекспірівський театр The Globe представить українській публіці комедії «Сон літньої ночі» та «Марні зусилля кохання», а Королівська Шекспірівська компанія — постановку «Два веронці».

Також на екранах українських кінотеатрів бродвейська постановка «Про мишей та людей» за повістю Джона Стейнбека вперше представить Американський драматичний театр. Роль Джорджа та його друга Ленні зіграють номінант на премію «Оскар» Джеймс Франко та відомий завдяки фільму «Голгофа» ірландський актор Кріс О’Дауд.
Помилковий заголовок — Erhfїywzv gjrf;enm yfqrhfos ,hbnfycmrs dbcnfdb

11 Жовтня, 13:19

Поділитися:

За матеріалами: unn.com.ua

Теги: Британський театр, кіно

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон