Настільна версія
мова | язык

Як визначити, «чоловічий» у Вас мозок чи «жіночий»

11 Жовтня, 16:20

Поділитися:

Ви можете мати мозок «жіночого типу», будучи чоловіком, і мати мозок «чоловічого типу», будучи жінкою.

Присядьте на хвилину. Розслабтеся. З'єднайте руки так, щоб ваші пальці переплелися - і не думайте над цим! А тепер погляньте на ваші великі пальці. Який з них опинився зверху - лівий або правий? Якщо ви чоловік, то велика ймовірність того, що зверху буде лівий великий палець. Якщо ви жінка, то палець, швидше за все, буде правим. Тепер роз'єднаєте руки, і погляньте на свої пальці, зокрема, на вказівний і безіменний. У чоловіків безіменний палець буде довшим, ніж вказівний. А у жінок ці пальці приблизно однакової довжини.

Як не дивно, наші пальці - це ключ до того, що іноді називають «підлогою мозку». Звичайно, у всіх нас різні навички та різні інтереси. Ось тільки деякі з них вважаються типово чоловічими, і частіше спостерігаються у чоловіків, у той час як інші вважаються типово жіночими.

Професор Саймон Барон-Коен, експерт по мозку з Кембриджського університету, вважає, що на розвиток мозку впливає рівень тестостерону в період внутрішньоутробного розвитку плоду. Велика кількість тестостерону призводить до розвитку немовляти з «чоловічим» типом мозку (і до речі, ніхто до цього часу не знає, чому деякі матері виробляють більше тестостерону, ніж інші). А глянувши на власні пальці, можна оцінити те, наскільки сильно на вас впливав тестостерон, коли ви знаходилися в утробі.

Ряд досліджень показує, що чим більшою є різниця в довжині між безіменним і вказівним пальцями, тим більше «чоловічим» є мозок людини. Професор Барон-Коен займається дослідженням цієї проблеми тому, що його дуже цікавить аутизм, який він описує як екстремальну версію «чоловічого» мозку. Зовсім недавно він провів опитування, в ході якого намагався дізнатися, хто є терпимішим до болю - чоловіки чи жінки?

За підсумками опитування виявилося, що жінки вважаються більш стійкими до болю. Після чого був проведений больовий тест в лабораторних умовах, в ході якого рука піддослідного занурювалася у відро з крижаною водою, після чого відраховували час, протягом якого він терпить біль. Виявилося, що чоловіки майже завжди виявлялися «терплячішими» за жінок. Вчений зробив висновок, що чоловічий і жіночий мозок відпрацьовують біль по-різному, і відмінність у здібностях терпіти больові відчуття є чудовим доказом.
Помилковий заголовок — Zr dbpyfxbnb? «xjkjdsxbq» e Dfc vjpjr xb «;syjxbq»

11 Жовтня, 16:20

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван