Настільна версія
мова | язык

Вчені пов'язали музичні смаки з інтелектом

24 Жовтня, 17:26

Поділитися:

Вчені провели нове дослідження, щоб встановити, як пов'язані музичні вподобання людей з їх розумовими здібностями. Інформація заснована на результатах випускних тестів з різних шкіл Америки. Провів дослідження і оформив результати у вигляді діаграми молодий програміст Вірджіл Гріффіт.

Науковий підхід в дослідженні полягає в тому, що команда Гріффіта зіставила результати тестів з тим, які артисти числяться у цих студентів в улюблених на Facebook. Як з'ясувалося, люди з високим коефіцієнтом IQ воліють слухати таких виконавців, як Radiohead, Саф'ян Стівенс, Боб Ділан і The Shins, в той час як артистів на зразок Ліл Вейна і Бейонс, очевидно, слухають володарі не самих видатних розумових здібностей. 

Цікаво також, що розумні люди з більшим задоволенням слухатимуть Джонна Мейєра, ніж «Pink Floyd». А люди з нижчим інтелектом частенько полюбляють таких рокерів, як «Tool», «System Of A Down» або «Pearl Jam».

Довіряти чи ні науковим висновкам молодого дослідника — особиста справа кожного. Ви теж можете простежити, як ваші музичні смаки співвідносяться зі смаками розумних людей, скориставшись зручною схемою на сайті програміста. 
Помилковий заголовок — Dxtys gjdэzpfkb vepbxys cvfrb p syntktrnjv

24 Жовтня, 17:26

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон