Настільна версія
мова | язык

Українського «Бабая» назвали гамлетівським героєм

4 Листопада, 13:49

Поділитися:

У Києві відбулася презентація героїв першого прокатного повнометражного анімаційного фільму «Бабай», прес-конференція з творчою групою, а також презентація персональної сторінки «Бабая» в соціальних мережах.

Наприкінці жовтня, у той день, коли вся «казкова нечисть» збирається на своє професійне свято Хелловін, український Бабай запросив і до себе гостей. 31 жовтня у кінотеатрі «Україна» відбулась презентація героїв першого українського прокатного повнометражного анімаційного фільму «Бабай» від легендарної кіностудії «Укранімафільм» («Острів скарбів», «Пригоди капітана Врунгеля», «Як козаки…»).

Новий анімаційний проект представили: режисер фільму Марина Медвідь, автор сценарію Вадим Шинкарьов, звукорежисер Андрій Обод, генеральний директор студії і продюсер фільму «Бабай» Едуард Ахрамович.

Завітала і «група голосів» «Бабая» – відомі українські актори театру і кіно, завдяки яким фільм отримав свій неповторний характер і колорит: Остап Ступка (Чорт), Мирослав Кувалдін (Кіт-скрипун), Олеся Чечельницька (чарівна пташка Алконост) і «голос» центрального персонажу Борис Георгієвський (Бабай). Тепер глядачі не лише почули, а й побачили героїв фільму. 

Офіційно відкрив і провів презентацію сам Бабай, тобто Борис Георгієвський. До речі, він перший отримав іменну футболку з зображенням свого героя. Відтепер кожний, хто вподобає сторінку проекту «Бабай» у соціальній мережі Facebook, може взяти участь у розіграші цього анімаційного сувеніру.

Кожний герой фільму під час презентації був анонсований відео-візиткою особистого персонажу. Повну версію фільму можна буде побачити тільки у день прем’єри – 18 грудня. Тому головна інтрига фільму не відкрита. 

Творці фільму, режисер Марини Медвідь та сценарист Вадим Шинкарьов, впевнені: якою б неоднозначною персоною для українського глядача не був Бабай, насправді, він те такий, яким його зображають дорослі, намагаючись налякати малечу. Але і «добрим дядечком» його важко назвати. Отже, який він? 

«Насправді, Бабая не варто боятися», — усміхаючись, попередила режисер фільму під час презентації. — У сучасного Бабая є мрія. Як зазначив автор сценарію, ми маємо майже вічне гамлетівське питання: «Бути, чи не бути!». Бабай вирішую це питання, як вміє – усілякими пакостями та залякуванням. Такий вже він».

Творча група проекту заявила, що працювати над фільмом було задоволенням. Останню версію фільму знімали два роки. В цілому праця над проектом тривала більше п’яти років. Змінювався склад творчої групу, сценарій, концепція фільму. Для Марини Медвідь два роки роботи стали великою перемогою «Бабая» над перешкодами. 
 
Едуард Ахрамович, продюсер фільму і генеральний директор «Укранімафільм», зазначив, що «Бабай» — повнометражний анімаційний фільм, виконаний у техніці класичної мальованої анімації.
«Фільм пригодницький, веселий. Я маю велику надію, що у першого українського повнометражного анімаційного фільму буде найкрутіший бокс-офіс останніх років. Сподіваюсь, що «Бабай» стане частиною «золотої» скарбниці студії, разом з нашими мультфільмами радянських часів: «Пригоди капітана Врунгеля», «Як козаки…», «Острів Скарбів». Подивимось. Чекаємо на прем’єру, яка відбудеться 18 грудня на великих екранах країни», — говорить Едуард Ахрамович. 
Помилковий заголовок — Erhfїycmrjuj «<f,fz» yfpdfkb ufvktnsdcmrbv uthj'v

4 Листопада, 13:49

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон