Настільна версія
мова | язык

в Австралії створили басейн для серферів

27 Листопада, 16:25

Поділитися:

Архітектурна компанія Damian Rogers Architecture запропонувала проект штучного басейну, що імітує солоні океанські води і генеруючого хвилі різної висоти. Так що скоро Мельбурнським серферам не доведеться залишати центр міста, і не потрібно буде чекати особливо гарної погоди, щоб зайнятися улюбленим видом спорту.

Над концептом парку, що отримав назву Surf Park Dockland, архітектурне бюро працювало разом з інженерним гігантом Arupto кілька місяців.

«
Ця ідея прийшла до нас після того, як ми задумалися, як допомогти серферам займатися улюбленою справою в рамках міста. Ми думаємо, що цей проект додасть Мельбурну зовсім інший вигляд» — говорить Деміан Роджерс (Damian Rogers), один з архітекторів проекту.

Басейн для серфінгу буде являти собою плаваючу установчу платформу під відкритим небом. За задумом творців, вона складатиметься з водної зони, пляжу та парку. Спеціальний механізм, яким оснастять басейн, вироблятиме штучні хвилі. Висота хвиль буде змінюватись в залежності від того, хто перебуває у воді — професіонал або любитель.

Автори ідеї відзначають, що від Мельбурна — одного з найбільших міст Австралії — до найближчого пляжу, придатного для серфінгу, можна дістатися на машині за півгодини. А басейн для серфінгу буде розташований в зручному районі, куди можна доїхати навіть на трамваї. Це має посприяти розвитку водних видів спорту серед місцевих жителів і туристів.

Для реалізації проекту архітекторам необхідно отримати дозвіл з боку міської влади та заручитися підтримкою спонсорів — Surf Park Dockland, за найбільш приблизними підрахунками, обійдеться їм у вісім мільйонів австралійських доларів.

Варто так само відзначити, що перший подібний концепт басейну з контрольованими параметрами висоти і швидкості був здійснений, і користується великою популярністю в Японії.

Технології завжди йдуть вперед, тож використовуйте їх, слідкуйте за ними та насолоджуйтесь ними, а ми триматимемо вас у курсі справи.
Помилковий заголовок — d Fdcnhfksї cndjhbkb ,fctqy lkz cthathsd
27 Листопада, 16:25

Поділитися:

Джерело: pinu.com.ua

Теги: басейн, серфінг

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій