Настільна версія
мова | язык

Журнал Time назвав «Людиною року» борців з лихоманкою Ебола

11 Грудня, 15:22

Поділитися:

Редакція авторитетного журналу Time присвоїв звання «Людини року» людям, які боролися з вірусом Ебола. Про це повідомляється на сайті самого видання.

Інформація, що з`явилася в мережі на початку грудня, про те, що в 2014 році Time присвоїв престижне звання Володимиру Путіну, виявилася невірною. Знаковий номер журналу вийде відразу із декількома обкладинками, на яких зображені люди, які так чи інакше боролися із розповсюдженням вірусу Ебола в Гвінеї, Нігерії та Сьєрра-Леоне.

«
Ебола — це війна, це попередження. Світова система охорони здоров'я навіть близько не здатна захистити нас від поширення інфекційних захворювань, і під «нами» слід розуміти абсолютно всіх, а не тільки тих, хто живе в далеких країнах і стикається з масою інших загроз для свого життя кожен день. Решта світу може спокійно спати ночами, тому що група людей готова встати на їх захист і боротися. За невпинні акти мужності і милосердя, за те, що дали світові час на те, щоб посилити захист, за їхні жертви і за врятованих ними людей, борці з Ебола стають людиною 2014 року по версії Time», — Ненсі Гіббс, редактор журналу.

Проте президенту Росії вдалося потрапити в шорт-лист Time, де йому присвоїли звання «імперіалістів». На думку видання, Путін в 2014 році активно взяв курс на відновлення «втраченої імперії».

У п'ятірку також потрапили протестувальники з Фёргюсона, президент Іракського Курдистану Масуд Барзані і китайський підприємець Джек Ма.

Редакція Time щороку влаштовує інтернет-голосування за звання «Людини року» на своєму сайті, однак використовує його лише як орієнтир: в останньому з них борці з Ебола зайняли лише п'яту сходинку, а Путін — шосту. Очолив в 2014 році користувальницький рейтинг індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді.

3 грудня анонімний користувач 4chan заявив, що є співробітником Time, і опублікував обкладинку журналу, на якій звання «Людини року» присвоюється Володимиру Путіну. Незважаючи на ознаки підробки, виявлені користувачами мережі, багато ЗМІ, особливо російських, розповіли про дострокову перемогу російського імперіаліста.

Нагадаємо, прший спалах Еболи був зареєстрований в березні 2014 року. З тих пір вона забрала життя близько 6200 чоловік з декількох країн, включаючи і лікарів, які боролися з її розповсюдженням.
Помилковий заголовок — :ehyfk Ешьу yfpdfd «K.lbyj. hjre» ,jhwsd p kb[jvfyrj. T,jkf

11 Грудня, 15:22

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків