Настільна версія
мова | язык

Фото Карпат перемогло у міжнародному конкурсі Вікіпедії

17 Грудня, 19:23

Поділитися:

Завершився міжнародний конкурс «Вікі любить Землю», в рамках якого українська світлина виду з Говерли на Карпатський національний парк зайняла перше місце. Автор знімку — Дмитро Балховітін. Журі було особливо вражене композицією фото та грою світла.

Завданням фотоконкурсу «Вікі любить Землю» полягає у створенні якісних вільноліцензованих світлини якомога більшої кількості пам’яток природи. Конкурс відбувається з 2012 року.

Протягом конкурсу понад 3 тис. учасників завантажили і опублікували на умовах вільної ліцензії понад 70 тис. світлин. Міжнародне журі, що обирало переможців, складалось із 7 осіб, більшість з яких мають досвід у сфері фотографії природи.

Отож, перше місце на конкурсі здобула світлина з України — вид на Карпатський національний природний парк з Говерли (автор: Дмитро Балховітін). Журі було особливо вражене композицією фото та грою світла.


Друге місце здобула фотографія з Бразилії, на якій зображено т. зв. «Божий палець» — найвідомішу кам’яну формацію Національного парку «Серра-дус-Органос» в штаті Ріо-де-Жанейро. Захопливий краєвид доповнено досконалою композицією, а на думку одного з членів журі ця світлина навіть нагадує китайську картину.


Світлина національного парку «Мукрі» у волості Рапла в Естонії (автор: Янно Лойде (Amadvr)). Ця майже монохромна світлина зображує осінній туман над болотами Естонії. Журі також відзначило тут вдале відтворення червоного відтінку неба і високий рівень деталізації.

Помилковий заголовок — Ajnj Rfhgfn gthtvjukj e vs;yfhjlyjve rjyrehcs Dsrsgtlsї

17 Грудня, 19:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон