Настільна версія
мова | язык

У Києві відбулась урочиста прем’єра українського мультфільму «Бабай»

21 Грудня, 21:22

Поділитися:

У Києві відбулась урочиста прем’єра першого за часи незалежності повнометражного прокатного мультфільму «Бабай» від легендарної студії «Укранімафільм». 18 грудня у новому кінотеатрі Multiplex в ТРЦ «Проспект» зібралось близько 1000 гостей в очікуванні виходу мультфільму «Бабай» на кінотеатральні екрани.

Перш ніж показати дітям «Бабая», організатори підготували святкову програму для маленьких глядачів. Але і дорослі не сумували. Гостей зустрічали новорічною ялинкою, шоу мильних бульбашок цирку «Кобзов», солодкими подарунками та розмальовками з героями мультфільму «Бабай», черга за якими не припинялась, доки на сцену не вийшли ведучі програми – Галібін та Свірідова («Наше радіо»). Свято розпочалось!

Урочисту прем’єру відкривали дитячі виступи переможців міжнародного фестивального руху TV START: Чернецький Тимур, Студія сучасної хореографії «Вернісаж» и музична група « Band'A». Маленькі гості події довго не думали – і поступово оточили не тільки сцену, а й ведучих, чекаючи на продовження свята. Тим часом дорослих гостей запрошували на фуршет - спеціальний подарунок від кінотеатру «Multiplex».

Свято продовжувалось, а ведучі поступово запрошували на сцену безпосередніх творців фільму і акторів, чиї голоси озвучували анімаційних героїв мультфільму “Бабай”. Фільм представили: режисер Марина Медвідь, автор сценарію Вадим Шинкарьов, Мирослав Кувалдін (голос Кота-скрипуна), Остап Ступка (Чорт), Володимир Мойсеєнко ( Змій Горинич), а також продюсер фільму «Бабай» та генеральний директор студії «Укранімафільм» Едуард Ахрамович. Як зазначила режисер Марина Медвідь, творча група довго думала, яким би зробити фільм про Бабая - страшним чи смішним?

«
І ми вирішили, а чому б не зробити його і смішним, і трохи страшним одночасно? І зробили! Насправді, головна ідея фільму полягає у тому, що ніяких страшилок не треба боятися», - говорить з посмішкою Марина Медвідь.

Актори розповіли глядачам про особливості озвучування мультфільму, але усіх таємниць глядачеві не розкрили перед показом. Мирослав Кувалдін вирішив заінтригувати гостей піснею свого анімаційного героя – закоханого Кота-скрипуна. У кого ж він закоханий? Звичайно, у чарівну Відмочку з голосом Ірми Вітовської, яка, на жаль, не змогла відвідати прем’єру. Проте на сцену вийшов Остап Ступка, щоб представити свого героя – Чорта, який, відповідно до сценарію, став головним суперником Кота.

«Озвучувати мультфільм набагато цікавіше, аніж грати у кіно, адже твій герой анімаційний, мальований», - коментує актор свою роль у мультфільмі.

На прем’єру також завітав разом зі своєю родиною міністр культури України В’ячеслав Кириленко, а також голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко. Гостями прем’єрного показу цікавилась не лише малеча, яка не відступала від сцени, а й Катя Осадча – ведуча програми «Світське життя».

Урочиста прем’єра завершилась подарунком від цурку «Кобзов» - акробатичним шоу і чарівними хулахупами, після чого ведучі програми Галібін і Свірідова усіх запросили на прем’єрний показ мультфільму.

Нагадаємо, за 23 роки незалежності мультфільм «Бабай» став першим українським повнометражним анімаційним проектом, показ якого відбудеться на великих екранах країни. Виробничий бюджет фільму – 2 млн. доларів США. Робота над 70-хвилинним анімаційним проектом тривала 2 роки. За цей період творчою групою «Бабай» було створено понад 200 тисяч малюнків. Українські діалоги для мультфільму прописувала письменниця Софія Андрухович, додавши мові особливої автентичності.

«Бабай» виходитиме в український прокат на майже 100 екранах. Дистриб’ютор фільму - компанія Multimedia Distribution.

Одна гривня з кожного проданого квитка буде відправлена на потреби дітей переселенців.
Помилковий заголовок — E Rb'ds dsl,ekfcm ehjxbcnf ghtv’'hf erhfїycmrjuj vekmnaskmve «<f,fq»

21 Грудня, 21:22

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон