Настільна версія
мова | язык

Укрпошта ініціює випуск поштових марок, присвячених Криму

10 Січня, 17:37

Поділитися:

Національний оператор поштового зв’язку Укрпошта виступить на засіданні Редакційно-художньої ради з питань видання поштових марок, маркованих конвертів та карток в Україні (Рада) з ініціативою випуску в 2015 році поштової продукції, присвяченої перлині Україні – Автономній Республіці Крим, передає УНН з посиланням на прес-службу Укрпошти.

На найближчому засіданні Ради, проведення якого заплановане на кінець січня, її члени — знані українські художники, філателісти, науковці, мистецтвознавці тощо визначаться щодо ініціативи Укрпошти та формату випуску такої продукції.

«Філателістична продукція — це один з символів держави, який презентує нашу країну в світі. Поштові марки, конверти, картки, випущені національним оператором поштового зв’язку, є візитівкою України та своєрідним елементом патріотизму... Зважаючи на особливу актуальність та важливість для українців саме цієї обраної тематики філателістичної продукції, сподіваємось, що ініціатива Укрпошти буде підтримана Редакційно-художньою радою», — зазначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук

Нагадаємо, в 2013 р. Укрпошта започаткувала серію поштових марок «Краса і велич України», яка розпочалася випуском поштового блоку «Автономна Республіка Крим», на якому зображено Долину привидів (Димерджі), м. Алушта; церкву св. Іоанна предтечі, м.Керч; винні погреби Масандри; пеліку та панораму Південного берега Криму. У серії також випущено художні марки «м.Бахчисарай. Ханський палац», «Аю-Даг (Ведмідь-гора), смт Гурзуф. Південний берег Криму» та марка «м. Севастополь. Володимирський собор в Херсонесі».

Поштовий блок «Краса і велич України. Автономна Республіка Крим», автором якого виступив український художник Олександр Калмиков, посів друге місце у всеукраїнському конкурсі «Краща поштова марка 2013», організованому Укрпоштою. У 2014 р., в продовження уславлення архітектурних пам’яток країни, Укрпошта здійснила випуск маркованого художнього конверта «Мечеть хана Узбека, смт Старий Крим».
Помилковий заголовок — Erhgjinf sysws.' dbgecr gjinjdb[ vfhjr? ghbcdzxtyb[ Rhbve

10 Січня, 17:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)