Настільна версія
мова | язык

Всеукраїнська радіомережа відмовилася від російської музики

22 Січня, 11:23

Поділитися:

«Радіокомпанія Ґала» з позивним «Ґала радіо» перейменувалася на «Радіо Єс» і повністю вилучила зі свого ефіру музику російською мовою та пісні російських виконавців.

Ці нововведення супроводжують зміну власників радіоканалу. Новий власник – європейська компанія, що володіє мережею радіостанцій у Європейському Союзі, повідомляють «Українські новини».

Відмова від російської музики та мови – не єдині зміни в мовній політиці станції. Нове керівництво заявляє, що українська музика звучатиме тільки українською мовою. Обіцяють збільшити її частку в ефірі до половини і кажуть, що буде це переважно поп-рок.

Радіомережа володіє ліцензією на мовлення у 12 великих містах у цілій Україні. Мовлення в Сімферополі, в Донецьку й у Луганську наразі призупинено, проте компанія готова брати участь у подальших конкурсах на право звучати в нових містах.

В ефірі Львова «Радіо Єс» стало вже шостою станцією у верхньому діапазоні ультракоротких хвиль (FM), на яких зовсім не транслюють музики російською мовою. Крім цього, це, відповідно до частот, 89,7 «FM-Галичина»; 100,8 «Львівська хвиля»; 104,7 «Люкс-FM» (львівський ефір цієї станції відмінний від ефіру в решті України); 106,7 «Незалежність» і 107,2 «Вголос».
Помилковий заголовок — Dcterhfїycmrf hflsjvtht;f dslvjdbkfcz dsl hjcsqcmrjї vepbrb

22 Січня, 11:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон