Настільна версія
мова | язык

Ірма Вітовська провела майстер-клас з ляльок-мотанок для дітей з АТО

25 Січня, 20:30

Поділитися:

22 січня у кав’ярні «Виделка» відбувся захід «Казка для дітей-переселенців із зони АТО», організований компанією «Euromedia» в рамках кінопроекту «Казка старого мельника», який реалізовується за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Тридцять дітей переселенців зі Сходу разом із добрим чарівником та феями подорожували казковою країною. Малювали картини разом із аква-художником, розмальовували картонних янголів, робили ляльки-мотанки із Ірмою Вітовською, яка, до речі, у «Казці старого мельника» грає Параску.

«
Видно, що ці дівчата вперше пробували робити ляльки-мотанки, — ділиться Ірма Вітовська. — Але робили це із запалом. Дехто із дівчат так наловчився, що робили вже їх без мене, тільки піддивляючись якісь моменти. Я розповідала їм історію мотанки, що це обереги, а ще лялька-мотанка — уособлення духовного та матеріального світу. Рада, що їм було цікаво».

А у фіналі свята дітки разом з Марією Бурмакою заспівали композиції з її дитячого альбому.
«Я вважаю, що діти — це наше майбутнє і вони мають право на дитинство. Тому якщо мене запрошують зараз заспівати кілька дитячих пісень, а такі в мене є, я погоджуюсь з радістю. Бо як інакше дитина полюбить Україну, як не через тепло, доброту і спеціально для неї, дитини, написані пісні. Так сталось і тепер, коли мене запросили на дитяче свято для діток-переселенців. І це знаєте, щастя бачити, як відтаюють дитячі серця, як вони посміхаються, співають, розказують віршики, і всі віршики українською мовою, це взагалі пробрало до сліз».

Нагадаємо, «Казка старого мельника» (режисер Олександр Ітигілов)  — це перше українське фентезі. Над його створенням працює компанія Euromedia. В основі «Казки старого мельника» – боротьба головних героїв Христини та Миколки зі силами зла – песиголовцями та повітрулями. Любов до сім’ї, вибір життєвого шляху, взаємодопомога та співчуття, мужність та наполегливість – все це поєднано в унікальній українській казці.
Помилковий заголовок — Shvf Dsnjdcmrf ghjdtkf vfqcnth-rkfc p kzkmjr-vjnfyjr lkz lsntq p FNJ

25 Січня, 20:30

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків