Настільна версія
мова | язык

Вчені відкрили новий вид первісної людини

28 Січня, 23:03

Поділитися:

Група дослідників із декількох японських, тайванських і австралійських університетів оголосила про відкриття нового виду первісної людини, яка мешкала у Східній Азії від 490 тисяч до 10 тисяч років тому.

Висновок про відкриття нового виду фахівці зробили після аналізу фрагмента щелепи, який був виявлений в рибацькій сітці в районі островів Пенху біля західного узбережжя Тайваню. Спочатку вчені припускали, що викопні останки належали представникові іншого виду первісних людей, що мешкали в Азії, - «пекінській людині», «яванській людині» або «флореській людині». Але особливості будови щелепної кістки та збережені на ній зуби дозволили сказати, що мова йде про новий вид примата з роду люди, який отримав назву «людина Пенху».

Особливістю «людини Пенху» є досить великі розміри щелепи, які притаманні більш древнім представникам роду людей. «
Ми вважаємо, що безпосередні предки належали до найдавнішої популяції людей в Азії або ж прибули з Африки в більш пізній період», - зазначив один з учасників дослідження Есуке Кайфу з університету Токіо. «Людина Пенху» не є прямим предком сучасних людей. Виявлення вже четвертого вимерлого підвиду людей в Азії дозволило вченим зробити висновок, що цей регіон свого часу був ареною жорсткої конкуренції між різними представниками наших віддалених пращурів.
Помилковий заголовок — Dxtys dslrhbkb yjdbq dbl gthdscyjї k.lbyb

28 Січня, 23:03

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин