Настільна версія
мова | язык

На Майдані Незалежності відбулась виставка картин, намальованих у зоні АТО

9 Лютого, 21:07

Поділитися:

8 лютого на Майдані Незалежності біля приміщення Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського відбулася виставка української художниці Лесі Тищенко. Експозиція складалася із 30 картин, написаних нею восени під час перебування у зоні антитерористичної операції.

Разом із громадською організацією «Громадянський корпус» Леся Тищенко побувала у багатьох гарячих точках Східної України з гуманітарною місією. Метою поїздки була передача захисних і побутових засобів, продуктів харчування, ліків, теплого одягу та предметів першої необхідності до центрів перебування біженців та баз Збройних Сил України. 

Дорогою художниця збирала матеріал для створення робіт. Щоб передати біль і драматизм сюжетів, які вона бачила на власні очі, всі картини намальовані на чорному тлі. У зоні АТО не можна було фотографувати, тож ескізи художниця робила помадою на папері.

«Я дуже трагічно сприйняла всі ті події, які трапились в Україні. Це жахливо. Раніше мої роботи були сповнені позитиву – дітки, квітуча Україна, пташечки. Але те, що трапилось, не залишило мене байдужою. Я все це бачила і пропустила через себе - як горіли дерева, як горіла земля, так і горіла моя душа», — розповіла Леся Тищенко.

Кожна картина художниці має свій зміст і передає побачене нею на власні очі. Там є і птах, що звив гніздо в солдатській касці, і наречена, що спілкується по телефону зі своїм коханим перед боєм, і священник, що сповідує юного солдата. На Майдані Незалежності було багато охочих послухати історії їх створення та навіть придбати окремі роботи.
Помилковий заголовок — Yf Vfqlfys Ytpfkt;yjcns dsl,ekfcm dbcnfdrf rfhnby? yfvfkmjdfyb[ e pjys FNJ

9 Лютого, 21:07

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон