Настільна версія
мова | язык

Українці вшанували пам`ять Героїв Небесної сотні

21 Лютого, 01:01

Поділитися:

20 лютого на Майдані Незалежності у Києві зібралися небайдужі українці, щоб вшанувати пам'ять Героїв України, Героїв Небесної сотні. 

Тисячі людей із квітами та лампадками, українською символікою та сльозами на очах прийшли на головну площу столиці. Вшанування розпочалося з передзвону київських церков, а потім відбулася Всеукраїнська хвилина мовчання у пам’ять про загиблих. Особливо символічною стала інсталяція «Промені Гідності»: в небо злетіли промені світла, які символізують душі тих хлопців, які покинули землю рік тому. Засвітили світлову інсталяцію Президент України Петро Порошенко разом із сином загиблого героя Небесної Сотні Андрія Ципуна.


Територію Майдану Незалежності з боку стели Незалежності обнесено металевою огорожею, за яку людей впускали після попереднього огляду через рамки металошукачів. Всередині простору встановлено майданчики для родичів загиблих героїв Небесної сотні, почесних гостей і преси.
Крім того, у цій частині встановлені чотири великих екрани, на яких по черзі демонструють фотографії загиблих на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, що рік тому 18 лютого почалися найзапекліші та найкривавіші сутички протестувальників-учасників Євромайдану з підрозділами правоохоронних органів.  З 18 по 20 лютого на Майдані розстріляли 86 учасників протесту. Ще 17 померли від поранень. Їх назвали Небесною сотнею. Посмертно дали звання Героя України. На жаль, винних у розтрілах й досі не знайдено і не покарано.
Помилковий заголовок — Erhfїyws difyedfkb gfv`znm Uthjїd Yt,tcyjї cjnys
21 Лютого, 01:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків