Настільна версія
мова | язык

«Гордість за…» — проект, який об’єднує!

10 Квітня, 23:49

Поділитися:

Вінницький фотограф Костянтин Ревуцький та його команда започаткувала проект, в якому відомі українці позували перед камерами в національному одязі задля популяризації української культури, мови та традицій, а також для збору коштів на благодійність. Стартував він у листопаді 2014 року. В основі фотопроекту втілюється Гордість за досягнення українців, їх єдність. Вони не байдужі до рідної країни та об’єднались заради благодійної мети.

«Гордість за…» є вже третім масштабним мистецьким фотопроектом, якому передували «Єдина країна» та «З любов’ю до України». Автор, Костянтин Ревуцький, вирішив об’єднати понад триста відомих громадських діячів, вітчизняних співаків, хореографів, спортсменів, телеведучих та представників бізнес-індустрії заради благодійності. Герої, що досягли у своїй сфері певних висот, беручи участь у проекті, проявляють патріотичну громадянську позицію та закликають до єднання українського народу заради мирного майбутнього.

Першим учасником став В'ячеслав Узєлков, відомий український боксер родом з Вінниці. Наступною стала Ольга Сумська, з якою уже не раз співпрацював Ревуцький. Сам фотограф говорить, що Ольга — це душа, натхнення та краса заходу, вона щира та прониклива жінка. Важливу роль також відіграла роль у проекті Влада Литовченко, світська левиця.

«Для мене і Ольги Сумської етнічні мотиви — це не частина сценічного образу, ми вже давно внесли елементи українського народного костюма у свій щоденний гардероб, — розповідає Влада. — У мене назбиралася ціла колекція віночків, я їх купувала, збирала... А зараз якраз настав час пред'являти патріотичні аргументи — в тому числі і в одязі. Цей проект унікальний тим, що надає можливість втілювати найрізноманітніші українські образи та висловити своє почуття патріотизму завдяки мистецтву. Я не могла залишитися осторонь такої актуальної ідеї, яка відповідає і моїй повсякденній громадській діяльності – популяризації української культури у світі».

Силою проекту став Василь Вірастюк. Йому, як нікому, підійшов образ справжнього українського героя. З таким дужим і сміливим «козаком» Україні нічого боятись. Загалом на завершення першого етапу є 50 яскравих фото 50 відомих українців. Серед найвідоміших учасників «Гордість за...»: Влада Литовченко, Ольга Сумська, Катерина Бужинська, Василь Вірастюк, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Віталій Борисюк, Наталія Валевська, Дядя Жора, Василь Ломаченко, В’ячеслав Узєлков, Костянтин Євтушенко, Наталія Добринська, ЯрмаК, «БИГУДИ ШОУ», Аня Арфєєва, Олександр Усік, Надія Матвєєва, Віктор Павлик, Ольга Стороженко, Віталій Козловський, Юлія Войс, Світлана Тарабарова, зірки шоу «Х-Фактор» (Ірина Василенко, Кирило Каплуновський, Артур Логай та інші).

До речі, фотопроект «Гордість за…» йде на рекорд як «Найбільша серія фотографій відомих людей в національних костюмах». Представники Національного Реєстру Рекордів (НРР) підтвердили свою готовність до реєстрації нового національного досягнення.

— Завершальною стадією проекту стане благодійний аукціон, на якому можна буде придбати фотографії, футболки, прикраси, — розповідає засновник. — Виручені кошти передадуть в Міжнародний благодійний фонд Влади Литовченко, вони підуть на лікування поранених в зоні АТО та на підтримку сімей-переселенців зі Сходу, що справді цього потребують.

Об’єднуємось заради благодійної мети на сторінках соцмереж: http://vk.com/gordistza та www.facebook.com/groups/gordistza
Помилковий заголовок — «Ujhlscnm pf…» — ghjtrn? zrbq j,’'lye'!

10 Квітня, 23:49

Поділитися:

Автор статті: Катерина Абрашина
За матеріалами: prkatrinbasarab.com

Теги: Фотопроект, Гордість за, PRPKB

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон