Настільна версія
мова | язык

Українських музикантів закликають підтримати «Радіо Промінь»

26 Квітня, 01:50

Поділитися:

«Радіо Промінь», що відсвяткувало 22 квітня 50-річний ювілей, залишилося без частот у верхньому fm-діапазоні. Наразі державну радіостанцію можна почути тільки в інтернеті та УКХ-діапазоні, але цього практично не має на сучасних приймачах.

«
Є архівний аудіозапис, який був начитаний десь у 1992 році: там перелік частот, на яких тоді можна було слухати «Промінь» – це звучить 3 хв. 35 сек. Зараз, на жаль, ми можемо тільки згадувати про свою велику мережу мовлення. На даний момент загальноукраїнська радіостанція виходить в ефір на FM аж на... 1 хвилі – у славному місті Гадячі на 105,9 МГц. І потужність передавача у цьому місті − 0,03 кВт. У решті міст – (їх всього 24) можна знайти «Промінь» лише на УКХ, але на сучасних приймачах цей діапазон просто відсутній. Як вам картинка покриття? Зверніть увагу на синій колір – це хвилі, які на шкалі частот у більшості сучасних приймачів просто відсутні», - розповіла в інтерв’ю Cultprostir головний редактор «Радіо Промінь» Вікторія Польченко.

Карта мовлення Радіо Промінь:
Карта мовлення Радіо Промінь

Раніше, коли «Радіо Промінь» намагалося отримати ліцензії на частоти в FM-діапазоні, йому регулярно відмовляли, пояснюючи це тим, що «у вас же є проводове мовлення».

«Впевнена, не зайве вкотре звернутися до наших друзів – музикантів: є в Україні радіостанція, яка завжди відкрита для вашої музики, на якій не існує «прайс-листів для ротації пісень», де ви можете бути частими гостями ефірів. Вам потрібна така радіостанція? Ви, ймовірно, також хочете, щоб у нашій країні було радіо, яке не керується комерційними інтересами, формуючи український музичний контент. Підтримайте нас у боротьбі за частоти – музикою, словом і справами. Давайте змінювати ситуацію разом!» - каже Вікторія Польченко. 
Помилковий заголовок — Erhfїycmrb[ vepbrfynsd pfrkbrf.nm gslnhbvfnb «Hflsj Ghjvsym»

26 Квітня, 01:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон