Настільна версія
мова | язык

На Alfa Jazz Fest 2015 зіграють музиканти, які разом зібрали 60 статуеток Grammy!

27 Травня, 23:56

Поділитися:

З 25 по 29 червня 2015 року у Львові відбудеться ювілейний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Вп’яте на трьох сценах в центрі Львова виступатимуть найкращі джазові виконавці США, Європи та України.

За підсумками прес-конференції, що відбулась 27 травня 2015 стало відомо, що цього року фестиваль відвідає більше 100 музикантів з 10 країн світу.

Серед хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2015 легендарний джазовий гітарист Джордж Бенсон, відомий кубинський музикант Пакіто Д’Рівера, молода і харизматична японська піаністка Хіромі, яка виступить у Львові в складі свого найвідомішого проекту The Trio разом з не менш знаменитими партнерами — басистом Ентоні Джексоном і барабанщиком Саймоном Філліпсом, екс-партнери Майлза Дейвіса гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс вийдуть на сцені в складі супергрупи The Mike Stern/Bill Evans Band, участь в якій беруть басист Том Кеннеді та барабанщик Стів Сміт. Найбільш очікуваними для шанувальників джазу стануть виступи живих легенд імпровізаційної музики — піаніста і клавішника Хербі Хенкока, а також саксофоніста Вейна Шортера, який виступить в Україні вперше в складі Wayne Shorter Quartet — найкращої, на думку багатьох провідних джазових критиків, сучасної акустичної джазової групи. ЇЇ учасниками також є піаніст Даніло Перес, контрабасист Джон Патітуччі і барабанщик Браян Блейд.

Не менш зірковим буде склад музикантів, які виступатимуть на сценах в центрі міста — на Площі Ринок (25-29 червня) та біля Палацу Потоцьких (27-29 червня). Серед інших виступить нова суперзірка британського джазу піаніст та вокаліст Ентоні Стронг. А закривати фестивальну програму на Площі Ринок буде популярна шведська група Dirty Loops, яка прославилась по всьому світу оригінальними ф’южн-каверами поп-хітів.

Україну на фестивалі представить 7 проектів, які працюють в різних жанрах. Публіку чекає концерт нового блюзового тріо Sliding Holders з Києва; харківський Acoustic Quartet і вокалістка Анна Чайковська представлять нову фольк-джазову програму; французький джаз 30-х років виконає проект Urban Gypsy; прозвучить оригінальна музика львівського квартету Юрія Середина, столичних DOGMA Trio та квінтету Олексія Саранчина. Честь відкривати ювілейний п’ятий фестиваль Alfa Jazz Fest 2015 випала найкращому джазовому оркестру України — Dennis Adu Big Band.

Окрім концертів, гостей фестивалю чекає насичена програма спеціальних заходів Alfa Jazz Fest 2015. Серед них, один із корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн проведе серію джазових кінопоказів.

Серед інших нововведень на ювілейному фестивалі цього року буде розширена пікнікова частина головної сцени фестивалю в Парку культури, де гості зможуть безкоштовно насолоджуватись виступами зірок розмістившись в форматі амфітеатру.

Для тих, хто не матиме змоги приїхати до Львова на фестиваль, організатори подбали про можливість переглянути концерти в інтернеті. Користувачі сервісу YouTube 26 та 27 червня зможуть дивитись виступи з головної сцени фестивалю в режимі реального часу.

Джазу багато не буває! ;)

* * *
Нагадаємо, наш портал підтримує джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!

Помилковий заголовок — Yf Фдаф Офяя Ауые 2015 psuhf.nm vepbrfynb? zrs hfpjv ps,hfkb 60 cnfnetnjr Пкфььн!

27 Травня, 23:56

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій