Настільна версія
мова | язык

Шість українських артистів станцюють Баха

20 Червня, 14:04

Поділитися:

Серія 50-хвилинних сольних танцювальних виступів відбудеться у київському Центрі Леся Курбаса.

В проекті «Інституція», організованому незалежною перформанс-групою TanzLaboratorium, візьмуть участь шість відомих українських танцівників – Л. Венедіктова, Г. Віноградова, О. Комісар, О. Лебедєв, М. Матвейчук, В. Сорока. Впродовж кількох вечорів, починаючи з 23 червня, вони будуть по черзі виконувати сольну танцювальну імпровізацію під один і той же твір Йоганна Себастьяна Баха «Гольдберг-варіації». Музика звучатиме в запису у виконанні канадця Глена Гульда, одного з найвизначніших піаністів ХХ сторіччя.

Одна з учасниць проекту, хореограф, перформер і педагог Лариса Венедіктова розповіла: «Гольдберг-варіації» Баха – пограничний культурний феномен, що заглядає в далеке майбутнє. Написані Варіації в 1741-му для клавесина, але життя в них проявилося в 1955-му, коли канадський піаніст Гленн Гульд виконав їх на роялі. Неймовірна енергія трансгресії, яка існує в музичному тексті, трансформується піаністом в танець. Думається, саме тому так багато танцівників вибирають цей твір у цьому виконанні собі в партнери. Іншими словами – ця музика як ділянка землі з трактату про землеробство Катона Старшого: «
Потрібно не лінуватися і обійти ділянку землі, яку купуєш, кілька разів; якщо ділянка гарна, чим частіше її оглядати, тим більше вона буде подобатися. Ось це саме «подобатися» має бути неодмінно. Якщо його не буде, то не буде і гарного догляду, тобто, не буде культури». Тому ми повторюємо цей твір сім разів і пропонуємо глядачеві прийти на всі сім вечорів».
Помилковий заголовок — Iscnm erhfїycmrb[ fhnbcnsd cnfyw..nm <f[f

20 Червня, 14:04

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон