Настільна версія
мова | язык

«Тільки Любов Залишить Тебе Живим» — ГАЙДАМАКИ & Андрій Макаревич & Maciej Malenczuk

30 Липня, 12:33

Поділитися:

Пісня «Тільки Любов Залишить Тебе Живим» - відповідь артистів на страждання простих людей, цинізм та лицемірство політиків, складну та несправедливу ситуацію, в якій опинилася Україна сьогодні.

У всьому світі політичні амбіції провокують міжнародні конфлікти та призводять до війн, більш або менш масштабних та кровопролитних. Починають війни політики, а страждають та гинуть прості люди. Цілі народи стають розмінною картою політичних ігор. У ході війни проявляються як найкращі, так і найгірші емоції та риси характеру людини. Ще вчора спокійні та мирні люди раптом опиняються у ситуації, де, щоб вижити, вони мають вбивати таких самих людей. Так було, і, на жаль, так є досі.
За останні роки ми спостерігали ці явища в Африці, на Балканах, на Ближньому Сході, і ось раптом війна прийшла в нашу спокійну та мирну країну. І ми на своєму досвіді відчули, яке це велике лихо.

В біді приходять на допомогу справжні друзі. І в цій ситуації зі співчуттям та підтримкою першими відгукнулися представники мислячої інтелігенції, відомі артисти сусідніх країн, з якими Україна пов’язана спільною історією. Свою позицію однозначно висловив легендарний російський рок-музикант Андрій Макаревич, різко засудивши російську агресію в Україні та саму атмосферу, що тепер панує в його власній країні. Рокер, який від самого початку свого артистичного шляху писав талановиті пісні, висловлюючи протест проти абсурду радянської системи, раптом опинився у ще більшому абсурді.

Небайдужим у своїй творчості виявився і легендарний польський рок-співак Мацей Маленчук (Maciej Malenczuk).

Саме до цих артистів звернулися ГАЙДАМАКИ з ідеєю створення спільної чоловічої пісні про мир. Про мир в Україні і в цілому світі. Мир, як альтернатива всім формам війни: тотальній, гібридній, економічній, інформаційній…

Пісня сповнена гармонії та чоловічої суворості.
Ідея пісні виникла на репетиції в студії Мацея Маленчука біля Кракова. До речі, це перший офіційний твір, в якому легендарний співак також грає на саксофоні. Потім до спільної творчості запросили Андрія Макаревича, з яким ГАЙДАМАКИ давно підтримують дружні стосунки. Саме йому належать слова, що стали назвою пісні: «Тільки любов залишить тебе живим» («Только любовь заставит остаться живым»).

Запис музики було здійснено на студії ФДР в Києві.
Помилковий заголовок — «Nskmrb K.,jd Pfkbibnm Nt,t :bdbv» — UFQLFVFRB ? Fylhsq Vfrfhtdbx ? Ьфсшуо Ьфдутсягл
30 Липня, 12:33

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій