Настільна версія
мова | язык

ФлайzZzа випустили альбом «МК-60»

7 Листопада, 09:12

Поділитися:

Ідея забацати якийсь унікальний проект вже давно блукала у мізках Флайзюків. Випустивши три повноцінних альбоми – ми нарешті дійшли до її втілення. Кілька останніх років гурт ФлайzZzа працював над саме тим, щоб цей процес мав своє логічне продовження у формі нової платівки, яку ми нарешті презентували у жовтні 2015 року.

В чому полягає унікальність цього диска? Гадаємо, ви самі все зрозумієте, коли прочитаєте перелік пісень альбому:

1. Старенький трамвай
Піккардійська Терція - Піккардійська Терція (1994)
2. Танці
Воплі Відоплясова (1989)
3. Я не той (спільно з N.E.D.)
5'Nizza - Пятница (2003)
4. Неповторність
Оксана Білозір - Україночка (1994)
5. Двоє (спільно з «Антитіла»)
Фантом-2 - Зоряні війни (1996)
6. Сірко (спільно з «Кобзар»)
Вхід у змінному взутті (1995)
7. День Народження
Теодор Кукуруза (1990)
8. То моє море
Скрябін - Технофайт (1993)
9. Ой, роду наш красний (українська народна пісня)
(спільно з «Rockoko»)
Ніна Матвієнко (1988)
10. Човгаю (на кумарi я)
Speedway (1998)
11. Роксоляна
Брати Гадюкіни - Всьо чотко (1989)
12. Вода
ТНМК - Пожежі міста Вавілон (2004)
13. Зорі
The ВЙО (1993)
14. Танці (CJ Mars remix)
15. День Народження (Amarilyo Remix)
16. Роксоляна (Amarilyo Remix)
17. Двоє (CJ Mars remix)
18. Ой, роду наш красний (CJ Mars remix)


Ну а тепер розшифровуємо. Нас усіх давно бентежив той факт, що в закордонній музичній історії досить часто траплялись переспіви, кавери, ремікси, рімейки відомих старих пісень, а в Україні, чомусь, ця ніша була фактично порожньою. Час від часу котрийсь із треків минулих десятирічь міг знову про себе нагадати, тоді як весь світ знову і знову «гойдало» від свіжих версій призабутих хітів.

ФлайzZzа вирішила виправити ситуацію і взялась за надання нового подиху крутим пісням, які свого часу заповнювали всі ефіри в Україні. На відміну від своїх колег, які переспівували здебільшого народні пісні, ми вирішили підняти архіви і зробити нові версії на шлягери, які вже добряче забули українці. Гадаємо, що в цей час, коли в Україні знову більше приділяють уваги всьому українському, така позиція є дуже актуальною! Адже ми мусимо цінувати те прекрасне, що було зроблено українцями до нас – щоб далі будувати на міцному фундаменті нову історію української музики та культури. 

Команда добряче вагалась, які саме пісні обрати для альбому і вирішила, що це буде лише перша частина підбірки такого формату. Колись ми знову повернемось до «МК-60», але вже з іншими хітами, які не увійшли у першу збірку. До речі, трохи каверів у нас вже назбиралось з попередніх альбомів гурту (Роксоляна, Вода, То моє море). Прикро, що деякі гурти чи виконавці тих чи інших пісень «МК-60» вже або припинили своє існування, або пішли від нас в кращі світи. Проте ми згадуватимемо про них ще довго, слухаючи ту чи іншу композицію!

Чому «МК-60»?
Ми довго вагались над назвою. Проте одного разу дійшли до висновку, що всіх артистів того часу поєднували… старі добрі касети. Крім того, ми вирішили нагадати українцям про легендарного шосткінського виробника – компанію «Свема», яка й випускала касети «МК-60». Довго не думаючи, ми використали зображення одного із варіантів цих касет на обкладинці. Та додали для гумору і спогадів старшого покоління зображення олівця, яким раніше часто перемотували касети. До речі, ще одна з місій цього альбому була такою, щоб показати молоді, яка тільки в ті часи народжувалась, під яку музику кайфували їхні батьки – продемонструвати свою українську музичну історію замість нав’язаної іноземної!

Флайзюки щирЕнько дякують усім, хто так чи інакше долучився до цього альбому, насамперед рідним та близьким за терпіння та розуміння, а фанам - за драйв і підтримку!.
Величезне СПАСИБІ усім авторам та виконавцям славнозвісних хітів, що увійшли в цю збірку, за вклад у музичну бібліотеку України і за те, що дозволили нам з цих пісень познущатись :)
Врешті-решт, - дякуємо життю за натхнення!

Альбом можна придбати тут:  iTunes  Apple Music  Deezer  Spotify  Google Play
Помилковий заголовок — AkfqяЯяf dbgecnbkb fkm,jv «VR-60»

7 Листопада, 09:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій