Настільна версія
мова | язык

Львів накриє небувала джазова спека!

17 Лютого, 12:42

Поділитися:

З 24 по 27 червня 2016 року у Львові відбудеться шостий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Традиційно на трьох сценах в центрі Львова виступатимуть найкращі джазові виконавці США, Європи та України.

Зустрічайте! Хедлайнери фестивалю: Pat Metheny, Arturo Sandoval, Branford Marsalis, Kurt Elling, Dianne Reeves.

Пет Метіні - легендарний джазовий гітарист, володар 20 премій Grammy в 12 різних категоріях та володар 3 золотих альбомів. Концертом у Львові 24 червня музикант розпочне свій тур Європою з новою програмою та новою групою. За результатами голосування «Обирай хедлайнера Alfa Jazz Fest 2016» Пет Метіні увійшов до Топ-5 найбільш очікуваних в Україні музикантів, адже його єдині гастролі в Україні відбулися в далекому 1987 році. Вперше на сцені ім. Едді Рознера виступатимуть не два музичні колективи, як завжди, а відбудеться один великий концерт групи видатного музиканта.

Артуро Сандоваль відомий кубинський джазовий трубач. На рахунку Сандоваля 10 премій Grammy і 17 номінацій на премію. У 2013 році Артуро отримав Presidential Medal of Freedom особисто з рук президента США Барака Обами.

Бренфорд Марсаліс  відомий американський саксофоніст, композитор і бенд-лідер. Найстарший з чотирьох братів Марсалісів. Триразовий володар Grammy. На рахунку в Бренфорда понад 30 альбомів в якості лідера і понад 60 альбомів, де він брав участь як сайдмен. 25 червня на сцені Alfa Jazz Fest квартет Бренфорда Марсаліса гратиме зі спеціальним гостем, відомим вокалістом Куртом Еллінгом.

Курт Еллінг чиказький вокаліст, володар одного з найцікавіших голосів на міжнародній джазовій сцені. Він не належить до числа тих, хто женеться за великим комерційним успіхом, а скоріше досліджує ті області вокального мистецтва, які цікаві особисто йому, зокрема вокалізація інструментальних імпровізацій.

Дайан Рівз
американська джазова співачка, володарка 5 премій Grammy і єдина вокалістка, яка має три Grammy за альбоми, що вийшли поспіль. На рахунку Рівз 18 студійних альбомів. Про неї кажуть як про послідовнцю співачок Діани Вашингтон і Камерон МакРай.

Не менш зірковим буде склад музикантів, що виступатимуть на сценах на Площі Ринок (24-27 червня) та біля Палацу Потоцьких (25-27 червня). На Площі Ринок відбудеться відкриття фестивалю за участю відомого українського піаніста та композитора Вадима Неселовського, який презентує програму з Академічним молодіжним симфонічним оркестром ІNSO-Львів. Також виступить американський джазовий фьюжн гітарист Дін Браун, гітару якого можна почути більш ніж на 200 альбомах.

Все буде джаз! ;)

* * *
Нагадаємо, наш портал підтримує джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!
Помилковий заголовок — Kmdsd yfrhb' yt,edfkf l;fpjdf cgtrf!

17 Лютого, 12:42

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон