Настільна версія
мова | язык

Вчені дізналися, чому одні люди злі, а інші добрі

26 Червня, 11:40

Поділитися:

Команда фахівців з університету Ексетера у Великобританії розробила інноваційну математичну модель, яка показує, що деякі люди можуть бути генетично запрограмовані на добру поведінку, а інші через особливості в будові ДНК стають злими, пише bublbe.com.

Теорія родинного відбору дає біологам можливість пояснити, чому одні тварини та організми здатні власними зусиллями розвинути в собі альтруїстичну поведінку на користь своїх родичів. Але до цього часу науковці не могли пояснити роль генетичного поліморфізму, або чому деякі люди генетично запрограмовані допомагати іншим, а інші, навпаки, користуються цією щедрістю.

На прикладі колонієутворювальних живих мікробів, дослідники розробили модель соціальної еволюції, яка допоможе їм зрозуміти, наскільки людський альтруїзм може залежати від обставин і навколишнього середовища.

Модель показує, що подібна поведінка може бути обумовлена відмінностями в будові одного або декількох генів, і що всі риси у взаємодії та манері дій генетично добрих і злих людей можна відтворити за допомогою комп’ютера, в тому числі і їхнє «мирне співіснування» один з одним.

«Теорія соціальної еволюції ніколи не враховувала можливість того, що на нашу поведінку може впливати генетичний поліморфізм і мінливість. Ми розробили модель, яка дала нам можливість перевірити й довести це, і тепер ми сподіваємося підтвердити дані висновки експериментально, в ході дослідів на тваринах або мікробах», — говорить Олоф Леймар зі Стокгольмського університету в Швеції, один з авторів проекту.
Помилковий заголовок — Dxtys lspyfkbcz? xjve jlys k.lb pks? f syis lj,hs

26 Червня, 11:40

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон