Настільна версія
мова | язык

XVI міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez»

24 Жовтня, 18:06

Поділитися:

Із 2 по 11 грудня відбудеться одна із найбільших джазових подій року – XVІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez».

Шістнадцятий «JazzBez» об’єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Ужгород, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Краматорськ та польські Перемишль, Люблін, Білосток, Вроцлав, Варшава і село Новиця, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич. Ідеологічним та організаційним серцем фестивалю є Львів.

У Львові збиратимуться всі джазмени, які далі роз’їдуться із концертами по території України і Польщі. Тут джаз лунатиме найдовше, а львівська публіка слухатиме гру кращих музикантів із США, Канади, Японії, Італії, Іспанії, Люксембургу, Бельгії, Німеччини, Швеції, Молдавії, Польщі та України.

Концерти відбуватимуться у Львівській філармонії, а вечірні джем-сейшени, як і завжди збиратимуть музикантів та поціновувачів джазу у«Дзизі».

На шанувальників джазу чекатимуть:

- потужний жіночий джазовий проект Sisters in Jazz, створений відомими музикантками із Японії, США, Італії, Німеччини та Польщі;
- модерний джаз від Pol Belardi Quartet з Люксембургу;
- глибокий і чистий європейський джаз музикантів з Іспанії, Швеції та Польщі, яких зібрав відомий іспанський барабанщик CarlosLópez у проекті «LettersFromKøbenhavn»;
- дует кращих басистів Америки та України DavidFriesen & AndrewArnautovProject;
- переможці цьогорічного культового фестивалю «JazznadOdrą» гурт Skicki-Skiuk;
- патріархи українського джазу DzygaJazzQuintet;
- проект українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста Гжегожа Карнаса Karnas-GnydynQuartet;
- REDNAXELA - міжнародний проект «музикантів світу», які зараз творять джаз майбутнього і на даний момент живуть у США, Канаді, Бельгії та Німеччині;
- якісний український future jazz від відомих українських музикантів NEW BRAIN TRIO & Michael Balog;
- джаз із електронікою та імпровізаціями відомого вроцлавського піаніста KarasiewiczPowerSet;
- джазовий проект молодих віртуозів з Польщі, Молдавії та України Budniak/BakovskyINTERMEDIUMQUINTET;
- зірки світового фрі-джазу американський саксофоніст Ken Vandermark та німецький перкусист Klaus Kugel , які спеціально приїдуть в Україну, щоб разом із контрабасистом Марком Токарем зіграти на завершенні фестивалю«JazzBez»

Окрім концертної програми, на фестивалі відбудуться джазові майстер-класи та наукова конференція.

Для українських музикантів дводенні майстер-класи приготували легендарний американський басист David Friesen та відомий польський вокаліст, викладач Музичної Академії в Катовіцах Grzegorz Karnas.

Вперше у рамках фестивалю відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Український джаз на перехресті культур: сучасний стан, тенденції та перспективи». Вона пройде із 2 по 4 грудня на базі кафедри музичного мистецтва естради та джазу Львівської музакадемії ім. М. Лисенка.

Квитки вже у продажу! http://dzyga.com/jazzbez/

Довідка:

«Jazz Bez» – одна із найбільших джазових подій України та Польщі. Це транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів з цілого світу, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу у єдине свято музики і свободи.

«Jazz Bez» — це десять днів джазу: традиційного і авангардного, українського та світового, елітарного і водночас доступного. Родзинкою фестивалю є поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз…) та імпровізаційної музики.

Фестиваль розпочався 2001 року із концертів у Львові та Перемишлі, а тепер розповсюдився на основні культурні центри України та Польщі. Прецедентів такій джазовій події досі немає ні в українській, ні в польській музиці. За 15 років на фестивалі відбулися сотні концертів, утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «Jazz Bez» перевищила тисячу!


Організатори : Мистецьке об'єднання «Дзиґа» (Львів), Польський Інститут у Києві, Інститут Актуального Мистецтва (Львів), Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Львівська Міська Рада, Фундація «Transkultura» (Україна-Польща), Львівська обласна Філармонія, Music:LX | Luxembourg Export Office, Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, Centrum Kulturalne w Przemyślu, Centrum Kultury w Lublinie,Warsztaty Kultury (Люблін), Fundacja Polski Jazz , Луцький джазовий клуб, джаз клуб «Джем» (Рівне), мистецьке об'єднання «Коза»(Тернопіль), Арт-клуб «Шинок» (Тернопіль), Громадське об'єднання «Вірменська 35» (Львів), Мистецька рада «Діалог», Polish Tourist Organisation, , Незалежний культурний центр «Indie» ( Харків), Харківська правозахисна група ( Харків)

Поважай себе – слухай джаз!

* * *
Ми підтримуємо джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Приєднуйтесь і ви, активно голосуючи у національному джазовому хіт-параді України!
Помилковий заголовок — ЧМШ vs;yfhjlybq l;fpjdbq atcnbdfkm «Офяя Иуя»

24 Жовтня, 18:06

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон