Настільна версія
мова | язык

Боб Ділан не поїде отримували Нобеля

17 Листопада, 16:56

Поділитися:


Боб Ділан не поїде до Швеції на церемонію вручення Нобелівської літературної премії. 

Таке оголошення зробили представники Шведської Академії, яка присуджує щорічні Нобелівські премії. За їхніми словами, Академія отримала від Ділана "власноруч написаного листа" про те, що він не зможе взяти участь у церемонії нагородження лауреатів наступного місяця, бо має раніше укладені плани.

У листі Ділан пише, що рішення Шведської Академії стало для нього великою честю і що йому прикро.Співак, якому присуджено премію за його поезію, згідно з правилами Нобелівського комітету, до червня наступного року має виступити з лекцією.

"Нові методи поетичного вираження" 75-річний Ділан - не перший лауреат престижної нагороди, який не приїде на церемонію власного нагородження. Гарольд Пінтер і Доріч Лессінг, нагороджені премією у 2005 і 2007 роках відповідно, також не брали участі в церемоніях.

"Премія однаково належить їм, як і Бобу Ділану, - сказано в заяві Шведської академії. - Ми з нетерпінням чекаємо на Нобелівську лекції Боба Ділана, з якою він має виступити - і це єдина вимога - протягом наступних півроку, беручи за мить відліку 10 грудня 2016".

Перемога Ділана, про яку було оголошено минулого місяця, викликала багато розмов. Згодом ще більше розмов викликала його мовчанка з приводу присудження йому Нобелівської премії.
Дехто поквапився розтлумачити це як прояв його байдужості до нагороди, хоча Академія згодом сказала, що рок-музикант дуже цінує присудження йому премії.

Рокер-ветеран нагороджений Нобелем за, як сказано в рішенні, "створення нових методів поетичного вираження в межах великої американської пісенної традиції". Церемонія вручення Нобелівських премій і урочистий банкет пройдуть у Стокгольмі 10 грудня, на річницю смерті Альфреда Нобеля.
Помилковий заголовок — <j, Lskfy yt gjїlt jnhbvedfkb Yj,tkz

17 Листопада, 16:56

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван