Настільна версія
мова | язык

7 відмінностей між здоровими і "токсичними" стосунками

13 Грудня, 13:35

Поділитися:

У зрілих парах партнери доповнюють життя один одного, а не паскудять його. Якими є ознаки того, що ви перебуваєте в правильних стосунках?

Експерти, яких опитав The Huffingtonpost, виділяють сім ключових відмінностей здорових і нездорових взаємин.

Ви вільні у своїх хобі та дружніх стосунках з іншими

Ваша ідентичність не повинна істотно змінюватися через нові взаємини. Зрілий партнер обов’язково визнає ваше прагнення зовнішніх інтересів та підтримає їх, як здоровий спосіб впустити свіже повітря у відносини.

"Коли партнер занадто прив'язаний, щоб дозволити вам насолоджуватися чимось на свій розсуд, це може привести до того, що ви будете жертвувати власною ідентичністю, щоб зберегти гарні стосунки", – пояснює Карі Керролл, терапевт пар із Портленду, штат Орегон.

Якщо партнер не даватиме вам простору, то в кінцевому рахунку, прагнучи більше місця, ви захочете від нього піти.

Ви поводите себе не природньо у присутності партнера

Чи поводите ви себе помітно інакше з коханою людиною, ніж коли ви наодинці чи з друзями та сім'єю? У здорових стосунках ваша манера поведінки та загальної взаємодії у значній мірі однакова, незалежно від того, хто поряд, пояснює Марі Ленд, психолог із Вашингтону, округ Колумбія.

"Якщо ви коригуєте вашу поведінку, коли ваш партнер знаходиться у кімнаті, – це поганий знак. Ви не повинні відчувати такої необхідності", – зазначає вона.

Побутові обов'язки ви ділите порівну

У здорових стосунках побутові обов'язки, зокрема процес приготування їжі та прибирання житла, рівномірно розподілені, зазначає Емі Kipp, сімейний терапевт із Сан-Антоніо.

Ви маєте розраховувати на вашого партнера, що він буде виконувати свою частину роботи. Це все частиною своєрідної партнерської угоди.

"Обидва партнери повинні мати рівне право приймати будь-яке рішення. "Токсичні" стосунки часто розвиваються там де один партнер є домінуючим, або там де двоє партнерів, які намагаються "захопити" владу", – пояснює Кірр.

Ви можете слідувати за вашою мрією

Ваші мрії та цілі на майбутнє не повинні ідеально співпадати, але великих життєвих планах партнер повинен вас підтримувати.

"Завжди повинен бути компроміс. Якщо ваш партнер постійно "знекрилює" ваші мрії, як нереальні або не дуже йому зручні, ви будете відчувати, що вас не підтримують та не розуміють", – зазначає Керролл.

Вона додає, що з часом таке може призводити до відмови від своєї мрії або до згасання почуттів та розриву. Щоб обійти цю проблему, Керролл рекомендує говорити про свої плани на майбутнє рано і часто.

Ваші відмінності вітаються

Ви любите ласувати м'ясом, а ваша дівчина – веган? Ваші відмінності у світоглядах, переконаннях та інтересах, ймовірно, і привернули вас один до одного. Вони ж мають бути цікавими вам згодом.

"У "токсичних" стосунках відмінності часто сприймаються як загроза відносинам. У здорових стосунках відмінності в інтересах або думках є не тільки терпимими, але вітаються", – сказала Kipp.

Ви можете залишити свій телефон без нагляду

У здорових стосунках ви повинні постійно відчувати себе комфортно.

Наприклад, ви маєте бути впевнені, що ваш партнер не буде порпатися у повідомленнях у вашому телефоні, а якщо й колись візьме його до рук, то не знайде там нічого поганого.

"Кожен має право на особисте життя, але ви не повинні перейматися, що ваш комп'ютер відкритий або телефон не заблокований. Має бути довіра між вами двома", – пояснює Ленд.

Ви можете сказати своєму партнерові, що вам щось не подобається

Не турбуйтеся, якщо ви сперечаєтеся з вашим партнером. Конфлікт є природним і ознакою того, що ви відкриті для спілкування, зазначає Керролл. Але якщо ви з цього приводу засмучені чи відчуваєте себе незатишно, то маєте сказати про це партнеру. "Обговорення своїх відчуттів призводить до того, що партнери більш чуйно ставляться один до одного. Якщо цього не робити, то може виникати відчуження та зростати образа. Проговорювати конфлікт незручно, але, в кінцевому рахунку, корисно", – пояснює терапевт пар.

Помилковий заголовок — 7 dslvsyyjcntq vs; pljhjdbvb s @njrcbxybvb@ cnjceyrfvb

13 Грудня, 13:35

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій