Настільна версія
мова | язык

Найочікуваніші українські альбоми 2017

3 Січня, 14:37

Поділитися:

2017-й обіцяє багато цікавої музики

Спробуємо припідняти завісу і зазирнути, що готує нам 2017-й.
Деякі з цих альбомів вже цілком офіційно анонсовані, деякі навіть записані, а дещо ми очікуємо лише гіпотетично. Напевно, це той випадок, коли і справді можна дозволити собі банальну фразу "час покаже".

Саша Буль. На концертах цей буковинський фольк-мандрівник вже давненько грає пісні, яких немає на двох його попередніх альбомах. Згодом в інтерв'ю ВВС Україна він відкрив карти і розповів, що нова робота, над якою він активно працює, називатиметься Golden Tooth. З пісень, які вже мала змогу почути наша редакція, стає очевидно, що Сашко рішуче виходить за межі акустичного формату. Альбом очікуємо навесні.

5vymir. За тим, як відбувається робота над новим творінням київських інді-рокерів, можна поспостерігати на відео ВВС Україна. Хлопці пішли незвичним для України шляхом і виїхали робити запис у заміський будинок. Навряд чи це єдине, чим нинішній етап їхньої творчості відрізнятиметься від попереднього. Усе проясниться весною.

Хамерман знищує віруси. Минулого року епатажний дует відзначив 20-ліття творчості. Для українського гурту такого формату це справжнє досягнення. Цього року Альберт і Вова мають закріпити успіх новим альбомом. Він називатиметься "Лой" і, за словами учасників колективу, включатиме усі ті пісні, які мали вийти вже давним-давно - "Ізотоп", "Кличко", "Фрейд", "Істота" - а також кілька нових.

Stoned Jesus. На відміну від попереднього гурту, один з найвідоміших за кордонами України гурт Stoned Jesus не такий говіркий. Відомо лише, що між численними турами та концертами його учасники іноді заходять до студії, і що цей процес у них ніколи не був швидким. Але є надія, що все складеться у 2017-му.

Somali Yacht Club. Дебют стонер-рокових львів'ян був доволі успішним - із ним вони видалися на закордонному лейблі, відкатали кілька турів Європою і заробили собі статус в Україні. Але відтоді пройшло вже майже три роки. Новий альбом, заспокоюють учасники, вже готовий і зовсім скоро вийде в люди.

Крихітка. У це важко повірити, але востаннє повноформатний альбом гурт Саши Кольцової видавав у 2009 році… Потім були кілька синглів, а наприкінці 2015 вийшов кліп на напевно найкращу пісню, присвячену подіям АТО, - "Без імені". Сама Саша більше займалася громадською роботою, ніж концертною. Багато хто очікував альбом вже у 2016-му. Можливо, він з'явиться цього року, хоча ніяких офіційних заяв щодо цього не лунало.

Онука. Знову ж таки, ніяких прямих підстав вважати, що Ната Жижченко і її компанія у 2017-му видадуть новий альбом, немає. Але багато слухачів хотіли б вірити у це. Тим паче з огляду на те, який стрімкий темп задала вона сама. Можливо, це знову буде ЕР, як минулого року.

Nokturnal Mortum. Від часу виходу "Голосу сталі" - попереднього студійного альбому легенд української блек-метал сцени - минуло більше шести років. Терплячих фанів підбадьорили у грудні, виклавши тізер на новий повноформатник під назвою "Істина". Згодом там також оголосили, що на альбомі буде пісня "Ліра" - кавер на гурт КОМУ ВНИЗ. Їхній бас-гітарист Сергій Степаненко потребує пересадки нирки, і придбавши трек, можна допомогти йому з операцією.


Morphine Suffering. У 2016 році метал-гурт із Києва багато виступав - і на великих фестивалях, і в клубах. Наявний матеріал відіграли сповна. Під кінець року гурт взяв концертну паузу, аби засісти на студії. Обіцяють, що до літа повернуться із новою роботою.

Димна суміш. Гурт-улюбленець української неформальної молоді фактично припинив існування у 2012 році. Потім їхній фронтмен Сашко Чемеров переїхав до США і почав працювати там над новими проектами. Але у 2016-му колектив неочікувано виклав кілька нових пісень. Хтозна, можливо так і до грандіозного кам-беку дійде.
Помилковий заголовок — Yfqjxsredfysis erhfїycmrs fkm,jvb 2017

3 Січня, 14:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон