Настільна версія
мова | язык

Як лікувати нежить без температури

17 Лютого, 22:44

Поділитися:

Підвищення температури означає які-небудь порушення в нормальному функціонуванні організму. 

Цей симптом властивий більшості простудних захворювань, причиною яких є різні інфекції. Ріст температури тіла в цих випадках викликаний реакцією організму на зараження й символізує його боротьбу з інфекцією.

Якщо спостерігається нежить без температури, то варто розібратися в причинах його появи. Адже це може свідчити про зниження функцій імунної системи або інших патологій організму. Крім того, існують ще деякі обставини, які часто приводять до появи нежитю, що не супроводжується підвищенням температури.

Імунітет і стійкість організму до проявів хвороби

Нежить без температури Найчастіше відсутність температури при явних ознаках інфекційного захворювання означає зниження імунітету. Захисний механізм організму залежить від ряду причин, до яких ставляться повноцінне харчування, що включає в себе весь необхідний комплекс вітамінів і мікроелементів, достатня фізична активність. Немаловажну роль відіграє й екологія місця постійного проживання людину, по-перше, чистота повітря, яким він дихає. Під впливом негативних факторів, а також при неправильному відношенні до власного здоров'я, захисний механізм імунної системи значно слабшає. Це приводить до того, що в організму просто не вистачає сил упоратися з інфекцією. У результаті можуть бути присутнім явні симптоми хвороби, наприклад, нежить, кашель, болі різної локалізації й інші, при збереженні нормальної температури тіла.
Однієї із причин зниження імунітету може бути тривале фізичне або розумова перевтома. Постійна важка робота часто приводить до погіршення самопочуття, тобто до занепаду сил, а, отже, і до більшої схильності інфекціям.
При незбалансованому харчуванні, у якому немає достатньої кількості необхідних для організму речовин, вітамінів і мінералів, також спостерігається зменшення захисної функції імунітету й стійкості до інфекцій. Одним з найбільш важливих у цьому випадку є вітамін З, приймання якого допомагає впоратися із уже виниклим захворюванням або зовсім запобігти його появі.


Запалення слизової носа

Нежить без температури може виявитися не ознакою іншого захворювання, а однієї з форм риніту, що протікає у відносно легкій формі, що й супроводжується ураженням інших органів. Причинами такого нежитю служать алергійні реакції, роздратування слизуватої носа, переохолодження, інфекції й інші фактори. У таких випадках усі ознаки звичайно зникають протягом пари днів після того, як була усунута причина їх появи.

Інші причини нежитю
Крім усього перерахованого вище, викликати нежить без підвищення температури можуть і деякі інші обставини. Так, наприклад, у першому триместрі вагітності часто з'являються ознаки риніту, які не супроводжуються погіршенням загального стану організму. У малят перших років життя поява нежитю може бути пов'язане із прорізуванням зубів.
Також ознаки риніту можуть стати наслідком надмірного застосування різних лікарських препаратів, у тому числі антибіотиків, особливо місцевої дії. У цьому випадку порушується природня мікрофлора, що приводить до розвитку патогенних мікроорганізмів. Це і є передумовою виникнення тривалого нежитю.
Помилковий заголовок — Zr ksredfnb yt;bnm ,tp ntvgthfnehb

17 Лютого, 22:44

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій